VISOKA FREKVENCA

1

 

Struja sa visokom frekvencom ili Violetova Svetlost bila je najpre razvijena od strane poznatog naučnika Nikole Tesle i može se smatrati jednom od najupečatljivijih otkrića nauke za struju.

Pre više decenija, doktori su je koristili sa visokom frekvencom za svaki zdravsteni problem. Još 1982 francuski biofizičar D’Arsonval je prezentovao beneficije korišćenja struje sa visokom frekvencom radi tretiranja oboljenja kože i mukoznih membrana. 70-tih godina prošlog veka, Evropski saloni lepote otkrili su kozmetičke i regenerativne efekte električne stimulacije, a 80-tih široko su se koristile i u Severnoj Americi.

Danas, FDA (Američki biro za kontrolu hrane i lekova) odobrava upotrebu visoke frekvence kod različitih stanja kože i kapilicijuma, poput smanjenja bora, odstranjivanje akni, protiv izbeljivanja kose, odstranjivanje peruti i tretmani ćelavosti. Struja sa visokom frekvencom, može da se kaže da je disperzija električne struje sa ogromnim otporom i energijom, miliona sitnih i bezopasnih čestica koje mogu da se nanesu i na najnežnije i delikatne delove tela bez ikakve štete. Visoka frekvenca je prijatna, efektivan način za apliciranje veličanstvene energije struje na ljudskom telu bez boli ili neprijatnosti, a sa neuporedljivim efektom stimaulacije cirkulacije i vraćanje zdravlja, mladosti i vitalnosti kože i kapilicijuma kao i smanjenje boli i kongestije.

           2

Aplikacija visoke frekvence danas je značajna komponenta u mnogim tretmanima, procedurama i programima za negu kože i kose u prestižnim profesionalnim centrima lepote.

Oksigenativna, nežno oscilirajuća i bezbedna energija električne struje sa visokom frekvencom pokazala se da stimuliše cirkulaciju krvi, povećava produkciju kolagena i elastina, eliminiše toksine i bakterije, podstiče limfnu drenažu, čini eksfolijaciju mrtvih ćelija i poboljšava apsorpciju kozmetičkih proizvoda. Milioni sitnih čestica se aplikuju na kapilicijumu koji zbog visokog stepena oscilacije ne izazivaju mišićnu kontrakciju već rade na principu toniziranja kože, što postižu preko stimulacije površinske cirkulacije u dopunjeno termičkim efektom zagrevanja tkiva. Tanke nerve i krvne kapilare nežno masira, tako da krv počinje bolje da cirkuliše i više nutritijenata i kiseonika se donose do korena dlake. Disperzirane čestice nose čist ozon koji ima germicidan efekat i uništava mikroorganizme koje mogu da budu prisutni, bakterije, gljivice pa čak i paraziti. Čisti pore dlake preko eksfolijativnog efekta, kontroliše sebacealnu sekreciju i poboljšava apsorpciju stimulativnih proizvoda za rast kose. Kislorodni molekuli produkovani iz aparata sa visokom frekvencom pomažu brzom regenerisanju kože i vraćaju njeno zdravlje. Već sa prvim tretmanom, topli, stimulirajući efekat i osećaj zdravlja ostavlja se na kapilicijumu, a sa posledičnim tretmanima efekti se pojačavaju. Koža kapilicijuma osećate energizovanom, osveženom, nežnom i mekom na dodir. Folikuli su revitalizovani i stimulisani na produkciju zdravog vlakna.