VISOKA FREKVENCA

1

 

Struja sa visokom frekvencom ili Violetova svetlost bila je najpre razvijena od strane poznatog naučnika Nikole Tesle i može se smatrati jednom od najupečatljivijih otkrića nauke za struju.

Pre više decenija, doktori su je koristili za svaki zdravsteni problem. Još 1982 francuski biofizičar D’Arsonval je prezentovao beneficije korišćenja struje sa visokom frekvencom u cilju tretiranja oboljenja kože i mukoznih membrana. 70-tih godina prošlog veka, Evropski saloni lepote otkrili su kozmetičke i regenerativne efekte električne stimulacije, a 80-tih široko su se koristile i u Severnoj Americi.

Danas, FDA (Američki biro za kontrolu hrane i lekova) odobrava upotrebu visoke frekvence kod različitih stanja kože i kapilicijuma, poput smanjenja bora, odstranjivanja akni,odstranjivanja peruti i tretmanima ćelavosti. Za struju sa visokom frekvencom može da se kaže da je disperzija električne struje sa ogromnim otporom i energijom i miliona sitnih i bezopasnih čestica koje mogu da se nanesu i na najnežnije i delikatne delove tela bez ikakve štete. Visoka frekvenca je prijatan, efektivan način za aplikovanje veličanstvene energije struje na ljudskom telu bez boli ili neprijatnosti, a sa neuporedivim efektom stimaulacije cirkulacije i vraćanja zdravlja, mladosti i vitalnosti kože i kapilicijuma kao i smanjenje bola i kongestije.

           2

Oksigenativna, nežno oscilirajuća i bezbedna energija električne struje sa visokom frekvencom pokazalo se da stimuliše cirkulaciju krvi, povećava produkciju kolagena i elastina, eliminiše toksine i bakterije, podstiče limfnu drenažu, eksfolijaciju mrtvih ćelija i poboljšava apsorpciju kozmetičkih proizvoda. Milioni sitnih čestica se aplikuje na kapilicijumu koje zbog visokog stepena oscilacije ne izazivaju mišićnu kontrakciju, već rade na principu toniziranja kože, što se postiže stimulacijom površinske cirkulacije.Tanke nerve i krvne kapilare nežno masira, tako da krv počinje bolje da cirkuliše i više nutritijenata i kiseonika se donosi do korena dlake. Disperzovane čestice nose čist kiseonik koji ima germicidan efekat i uništava mikroorganizme koji mogu biti prisutni, bakterije, gljivice pa čak i paraziti. Čisti pore dlake preko eksfolijativnog efekta, kontroliše sebacealnu sekreciju i poboljšava apsorpciju stimulativnih proizvoda za rast kose. Molekuli kiseonika produkovani iz aparata sa visokom frekvencom pomažu brzom regenerisanju kože i vraćaju njeno zdravlje. Već sa prvim tretmanom, topli, stimulirajući efekat i osećaj zdravlja ostavlja se na kapilicijumu, a sa posledičnim tretmanima efekti se pojačavaju. Kožu kapilicijuma osećate energizovanom, osveženom, nežnom i mekom na dodir. Folikuli su revitalizovani i stimulisani na produkciju zdravog vlakna.