TRANSPLANTACIJA KOSE

mezoterapija-pocetna

Napredne hiruške tehnike za transplantaciju obezbeđuju trajno rešenje sa sasvim prirodnim izgledom za one koji su izgubili svoju kosu ili imaju proređenu kosu. ’’FUE’’ je postupak i kojem bukvalno hiljadu folikula se distribuišu u zonama gde je potpuno izgubljena ili proređema kosa. Jednom uzeti sa ’’donorske’’ oblasti (stranični i zadnji deo glave), folikuli kose mikroskopski se viviseciraju u ’’graftove’’. Svaki mikrograft sadrži odvojenu ’’folikularnu jedinicu’’, koja sadrži 1-3 folikula dlaka. Folikularne jedinice u vidu graftova se zatim pažljivo implantiraju u zonama koje nemaju kosu ili je kosa proređena. Precizne umetničke i tehničke veštine potrebne su od strane iskusnog plastičnog hirurga da bi se stvorile adekvatne estetske linije na kosi, kao i da se obezbedi adekvatan ugao, orijentacija i pozicija na svakom transplantiranom graftu kose.

Postupak transplantacije kose izvodi se koristeći lokalnu anesteziju. Za vreme transplantacije udobno se relaksirate, gledajući DVD, slušajući muziku ili možete da meditirate u toku samog postupka, koji traje nekoliko sati, u zavisnosti od broja graftova koji treba da ekstrahiraju sa donorske oblasti i da se implantiraju izgubljene ili proređene kose.

Veći deo ljudi nemaju nikakve značajne neprijatnosti nakon operacije. Mali svrab i otok mogu da se dogode, ali generalno prolazi nakon nekoliko sati. Normalna fizička aktivnost može da se praktikuje 4 dana nakon operacije. Kruste na kapilicijumu uobičajeno se čiste u roku od deset dana.

Transplantirana kosa opada nakon 2 nedelje (što je normalan proces kao posledica nedostatka kiseonika) i generalno kosa započinje ponovo da raste za nekih 3 meseca. Naš Centar nudi potpunu preoperativnu i postoperativnu dvonedeljnu negu koja je besplatna, pri čemu su uključeni niz postupaka i tretmana sa laserskom biostimulacijom, LED fotobiostimulacijom, kislorodnom infuzijom i negom radi bržeg ozdravljenja, rehabilitacije i dobivanja bržih rezultata nakon transplantacije. Pravi efekat transplantacije postiže se nakon 6-8 meseci, kada rast transplantirane kose je optimalan. U zavisnosti od stepena proređenja u jednoj sesiji transplantacije maksimalno se vade do 3 500 folikularnih jedinica odnosno oko 10 000 vlakana, kod određenih tehnika i više. Na jedan santimetar kvadratni implantiraju se dovoljno vlakna da bi se dobila gustina od 120-150 vlakna i dobijanje prirodne gustine kose. Cena transplantacije zavisi od broja graftova koja počinje od 1 500 eura.

Za maksimalno prirodan i estetski efekat nakon transplantacije izbor vrhunskog hirurga je od krucijalnog značaja. Tim koji radi transplantaciju sastavljen je od vrhunskih evropskih hirurga sa mnogobrojnim priznanjima, nagradama, preko 20 godina iskustva u transplantaciji kose i sertifikovanih članova Evropske i Međunarodne asocijacije plastičnih hirurga. Ukoliko želite detaljnije da se upoznate sa biografijom i dostignućima naših hirurga molimo vas da nas kontaktirate za dodatne informacije.

Transplantirana kosa je trajna i za nju dobijate garancije da vam nikad neće opasti. Između ostalog ono što vam često ne kažu na drugim klinikama vezano za transplantaciju kose je fakt da ukoliko ne nastavite da se brinete o svojoj kosi koja nije transplantirana (prednji deo i kruna glave) ona će da nastavi da se proređuje. Radi trajnog prirodnog izgleda i gustine kose, neophodna je kontinuirana nega vaše kose. Naš Centar nakon transplantacije kose nudi paket tretmane i proizvode koji imaju za cilj da održe postignut prirodno gust efekat vaše kose.