STRATEGY 4 STEPS

Boja kose je određena u zavisnosti od količine, distribucije i tipa melanina, pigmenta dlake. Postoje dva oblika melanina u dlaci, eumelanin i feomelanin. Boja kose u suštini je determinisana kombinacijom odnosa ova dva vida melanina. Eumelanin je pigment koji daje crnu, kafenu i tamno crvenu boju kose. Intenzivno kafenu do crno prebojenu kosu kod Azijata je rezultat povećane koncentracije eumelanina u odnosu na feomelanin u dlaci. Feomelanin određuje plavu do crvenu boju kose.

Evropljani imaju više feomelanina u dlaci nego eumelanina, pa kao rezultat toga i svetlije nijanse smeđe boje kose. Siva ili bela kosa se javlja kada melanociti (ćelije koji proizvode pigment melanin) u bulbusu počinju da produkuju manje melanina. Kod nekih lica redukcija melanina ne pokazuje se kao potpuno bela kosa već siva do svelto smeđe boje kose. To je rezultat smanjene, ali nedovoljno suficijentne produkcije melanina. Sa Strategy 4 steps postepeno i diskretno možete vratiti pigmentaciju kose od bele ili sive preko smeđe do tamno smeđe. Kao što gubitkom pigmenta kosa beli tako Strategy 4 steps postepeno vraća pigment dlake, na sasvim prirodan način.

Kada se aplicira Strategy 4 steps gel, on se apsorbuje u dlaci, integriše se sa proteinom dlake, na sasvim prirodan način. Količina novodobijenih pigmenata posle jednog nanošenja je dovoljna samo da se da vise svetlo kafena boja dlaci, ali ne i da da drastične promene boje. Zato repigmentacija sa Strategy 4 steps je veoma diskretna, bez šokantne promene boje. Čak i jedna aplikacija je dovoljna za prirodnu pigmentaciju kose, naročito kod potpuno bele kose. Sa svakom sledećom aplikacijom gela količina pigmenta dlake je veća i boja kose je sve intenzivnija, sve do dobijanja tamno kafene boje. Ono što čini ovaj tretman unikatnim je to što Vi sami određujete koliko pigmenta želite da imate. Ako želite potpuno da vratite svoju prirodnu boju kose, tada se gel aplicira 4 ili više puta zavisno od Vase prirodne boje.

A ukoliko želite samo diskretno kamufliranje sivih dlaka tada i dve aplikacije su dovoljne. Druga značajna karakteristika ovog preparata je što ne menja boju kose koja nije seda. Znači deluje samo na sivu ili belu kosu, a ne na već pigmentisanu kosu. Vaša prirodna boja kose biće zadržana. Narocito značajno za Strategy 4 steps čime se razlikuje od ostalih hemiskih proizvoda za bojenje kose je što ne sadrži hidrogen, amonijak, niti kancerogena svojstva. Kosa posle tretmana je zdrava, meka, sjajna i pigmentisana. Pigment se ne ispira, ali za održavanje efekta potrebno je da se nanosi jednom mesečno.

Категорија: