SEMENKE BUNDEVE ZA ZDRAV RAST KOSE

SEMENKE BUNDEVE ZA ZDRAV RAST KOSE

Semenke bundeve sadrže masna ulja sa linolenskom i oleinskom kiselinom , obe poznate po sprečavanju proizvodnje kancerogenih ćelija . Oni su takođe odličan izvor vitamina A , B6 i C. Pored toga , sadrže korisne hranljive materije kao što su cink , magnezijum , kalcijum i gvožđe . Sve ove hranljive materije će poboljšati vaše celokupno zdravlje , a samim tim i poboljšati zdravlje vaše kose . Seme takođe sadrži kukurbitin , jedinstvenu amino kiselinu koja može biti odgovorna za njihov pozitivan uticaj na rast kose .

semenke-bundeve-za-zdrav-rast-kose


Veruje se da ulje iz semena bundeve utiče na nivo testosterona i androgena u telu.

Ove semenke su prepune omega-3 masnim kiselinama i stoga će Vam kosa biti jača, mekša i sjajnija . Pročitajte i naučite više o tome kako zapravo semenke bundeve imaju uticaja na zdravlje Vaše dlake:

Kao što je jasno iz gore navedenih činjenica , sada možemo reći da je njeno bogatstvo srednje ime i semenke bundeve će poboljšati Vaše zdravlje , bilo da je to telo , kosa ili koža . Bogate su vitaminom A, K , B ( biotin ) , cinkom i sumporom koji su suštinski važni za zdravlje Vašeg skalpa i snagu dlake.
Bogate su i vitaminom E , koji će Vam takođe pružiti sjajnu kosu . Oni se smatraju odličnim namirnicama jer su bogate proteinima , dijetalnim vlakanima , vitaminima, mineralima i dobrim mastima za Vaše telo . Zato se zaključuje da će se pobrinuti za Vaše zdravlje uopšte i stoga je veoma zdrava užina .
B vitamin u semenkama bundeve pomoći će da se poveća rast kose dok vitamin C podstiče proizvodnju sebuma koji je prirodni balzam za kosu.

 

Dodajte ulje od semenki bundeve u salatama , jedite ih na miru kao užinu ili dodajte Vašim jutarnjim žitaricama. Konzumiranje šake semenki dnevno može koristiti u borbi za rast kose .
Posebno u ovo doba godine , semenke bundeve su lako dostupne u mnogim prehrambenim prodavnicama I prodavnicama zdrave hrane.