MEZOTERAPIJA (MICRONEEDLING)

mezoterapija-pocetna

Derma-Mezoterapija je sofisticirana tehnika koja je nadmašila upotrebu klasične mezoterapije, zato što koristi specijalno dizajniran instrument sa mikro iglicama dijametra 1 mm za skoro bezbolno, nehirurško, pomalo neprijatno ,ali sigurno injektiranje potrebnih aktivnih komponenti ispod kapilicijuma direktno do folikula dlaka, gde je najpotrebnije.

Tretman sa mezoterapijom dopunski deluje na povećanje cirkulacije kapilicijuma i stimulisanje aktivnih folikula dlake. MesoHair, preko mirko-injekcija dijametra 1 mm, obezbeđuje specijalno patentiranu formulu sa bakarnim tripeptidima,jednu od najaktivnijih komponenti, da prodre ispod kapilicijuma duboko do folikula dlake. Aktivni tripeptidi, odobreni od FDA (Američki biro za hranu i lekove-najprestižnije zdravstvene regulatorne institucije u svetu) obnavljaju funkciju folikula da bi ponovo produkovali zdravu, čvrstu i pigmentovanu dlaku. Pored aktivnog tripeptida, formula u sebi sadrži i ekstrakte placente i matične ćelije, što ubraja ovaj tretman u u najefikasnije u borbi protiv gubitka kose.

mezoterapija-slika

Patentirana formula sa tripeptidima, aplikovana pomoću mezoterapije, dokazano promoviše rast kose, ali isto tako i ubrzava njen rast. GPIGS peptid deluje aktiviranjem PI-3K/Akt puta , koji prima razne signale u ćeliji i ima važnu ulogu u rastu ćelija. Na taj način, peptid aktivira i stimuliše funkciju keratinocita bulbusa, koji su odgovorni za formiranje i rast nove dlake.