MEZOTERAPIJA (MICRONEEDLING)

mezoterapija-pocetna

 

Mezoterapija je bezbedna, jednostavna naučno dokazana metoda za ponovni rast kose, a u nekim slučajevima može i da eliminiše potrebu od transplatacije kose.

Mezoterapija je serija bezbolnih mikroinjektiranja vitamina, minerala, i DHT blokatora u potkožnom tkivu kapilicijuma (mezoderm) sa ciljem da efikasno pomognu u ponovnom rastu kose kod muškog tipa ćelavosti, naročito u početnim stadijumima i kod preranog gubitka kose. U ovim stanjima mezoterapija predstavlja veoma efikasan metod sa kojim se postiže potpuno vraćanje izgubljene kose i stopiranje procesa daljeg gubitka kose.

Derma-Mezoterapija je sofisticirana tehnika koja je nadmašila upotrebu klasične mezoterapije, zato što koristi specijalno dizajniran instrument sa mikro iglicama dijametra 1 mm za skoro bezbolno, nehiruško, pomalo neprijatno no sigurno injektiranje potrebnih aktivnih komponenti ispod kože kapilicijuma direktno oko folikula dlaka, gde je najpotrebnije.

Tretman sa Mezoterapijom dopunski deuje na povećanje cirkulacije kapilicijuma i stimulisanje aktivnih folikula kose. MesoHair, preko mirko-injekcija dijametra 1 mm, obezbeđuje specijalno patentiranu formulu sa bakarnim tripeptidima, momentalno jednu od najaktivnijih komponenti, da prodre ispod kapilicijuma duboko do folikula kose. Aktivni tripeptidi, odobreni od FDA (Američko biro za hranu i lekove-najprestižne zdravstvene regulatorne institucije u svetu) obnavljaju funkciju folikula da bi ponovo producirali zdrava, čvrsta i pigmentovana vlakna. Pokraj aktivnog tripeptida, formula u sebi sadrži i ekstrakte placente i matične ćelije, što ubraja ovaj tretman među najefikasnije u borbi protiv gubitka kose.

mezoterapija-slika
Patentirana formula sa tripeptidima, aplikovana pomoću Mezoterapije, dokazano promoviše rast kose ali isto tako i ubrzava njen rast. GPIGS peptid deluje preko aktiviranja PI-3K/Akt puta dejstva koji prima razne signale u ćeliji i ima važnu ulogu u rastu ćelija. Preko tog puta dejstva peptida aktivira i stimuliše funkciju keratinocita bulbusa, koji su odgovorni za formiranje i rast novog vlakna.

Ovaj jedinstven sastav aktivnih sastojaka omogućava poboljšanje metaboličkog procesa u kapilicijumu i obezbeđuje super hranu za rast kose, jača keratinsko tkivo vlakna donoseći do korena vlakna vitamine i amino kiseline esencijalne za rast vlakna. Sa svojim sastojcima Lactobacillus/Soybean Extract Ferment, Deca Peptide-II (sequence: GPIGS), copper Tri-peptide i Vitamin B3, osim što pothranjuje i neguje folikule dlake, kontroliše opadanje kose preko blokade dejstva DHT-a (dehidrotestosteron) i podstiče cirkulaciju.

Dopunjen laserskom biostimulacijom u 101 HAIR CLINIC, ovaj tretman je najmoćniji tretman za stimulaciju rasta kose današnjice, sa neprikosnovenim efektima.