GUBIM KOSU ALI TREBA MI PLAN KAKO DA SPREČIM OPADANJE

pricaMislila sam da sam već prevazišla problem sa opadanjem kose, moja kosa je počela da raste i opadanje se smanjilo. Još mi nije jasno šta je bio moj okidač za to ili šta je uopšte bio moj problem.
U mojoj krvnoj analizi SHBG ( globulin koji vezuje polne hormone) je bio povišen, razvila sam grudvicu u mojim grudima i moje dojke su počele da luče mleko iako mi je prolaktin bio na normalnom nivou.

Moj lekar opšte prakse sa svojom neograničenom mudrošču je odlučila da mi prekine Yasmin kontraceptive,koje sam uzimala gotovo 3 godine.
Prekinula sam pre 6 nedelja i moja kosa je počela intenzivno da opada. Gore nego ikad ranije. Ne znam šta da radim,neću da se vratim na tablete zato što neću da pogoršam stanje mojih hormona ako je ovo niveliranje mojih hormona.

Tako sam frustrirana. Počela sam sa Yasminom zato što su mi u 19-oj godini dijagnostikovali policistične jajnike ali sam rodila ćerku sa 23 i nemam nikave druge negativne efkete. Prilično sam dlakava na rukama ali takva sam otkad sam se rodila zato što imam italijansko poreklo.Moja čerka ima 6 godina i ona je dlakava pa mislim da nije hirzuitizam.Sve analize hormona su bile normalne ali moja kosa jednostavno nije rasla. Imala sam potencijal da razvijem hipotiroidizam zato što mi je TSH nivo bio 6 a gornja granica je 5.5 ali je sad pao na 5 pa mi doktorka kaže da nije štitna žlezda u pitanju.
Trepavice i obrve su mi opale toliko da jedva imam neku dlaku pa moram da ocrtavam obrve olovkom.Samo što smo se preselili u novu kuću,i bilo je stresnih 3 nedelja zato što naša nova kuća nije bila gotova pa sam morala sa partnerom i decom da se uselim kod mojih roditelja.Moja kosa je počela da opada baš tad što se poklopilo i sa prekidom uzimanja tableta.

Čak sam i pročitala da je potrebno čak 3 meseca nakon prekida da kosa počne da opada,da bi to bilo vezano sa pilulama. Znam da je glupo ovo da kažem ali moje telo uvek reaguje prilično brzo na promene. Kao npr. na antibiotke,meni je potreban samo jedan dan da bi se osetilo poboljšanje,isto je i sa streoidima koje uzimam kad mi je astma pogoršana.Hoću da mi pregledaju imuni system. Imala sam egceme,astmu,brojne alergije tokom celog života. Pitam se da li sam možda intolerantna na gluten sad ili nešto drugo potstiče moje telo da napada samo sebe.

Osećam umor do stepena da kad se vratim sa posla i stavim moju ćerku da spava ,legnem i ja da spavam. Obično pre 8. Moj doktor mi kaže da je to samo zbog stresova modernog života ali ja znam ljude koje imaju stresni posao,sa dužim radnim satima i više od jednog deteta koji ne izledaju istrošeno kao ja.

Oprostite zbog dugog posta ali osećam ponovo uznemirenost oko opadanja kose.