KERATINSKA NANOVLAKNA

Posted on October 30, 2014
0

nanoNanofibers predstavlja instant rešenje koji omogućava da proređena kosa dobije savršen gust i prirodan izgled za samo nekoliko sekundi. Ove prirodne mikrodlake su napravljene od organskog proteinskog keratina. Mikrodlake ostaju na samoj kosi u toku celog dana sve dok se kosa ne opere.

Ne radi se o spreju, kremi ili šminki. NANOFIBERS je otporan na kišu i vetar zato što je pričvršćen za prirodne dlake uz pomoć MIST PLUS spreja za kosu. Diskretan je i po ničemu se ne razlikuje od vaše prirodne kose. Čak i ukoliko se posmatra vaša kosa sa nekoliko cm daljine uopšte se neće primetiti da se ova mikrovlakna nalaze u kosi. NANOFIBERS je dostupan u 10 različitih boja koji mogu lako da se kombinuju da bi se dobila bilo koja željena boja. Rezultat je savršen prirodni izgled za samo nekoliko sekundi.

Ovaj proizvod koji je potpuno prirodan lako se odstranjuje jednostavnim pranjem kose. Uopšte ne zatvaraju pore kapilicijuma. Preporučuje se za svakodnevnu upotrebu kako kod muškaraca tako i kod žena kod kojih je zabeleženo proređivanje kose. NANOFIBERS nemože da se nanosi na delove kapilicijuma na kojima uopšte nema kose.

10411146_555365287942776_6104065038245964501_nNakon saznanja da dvogodišnji sin njegovog telohranitelja boluje od leukemije, bivši predsednik Džordž Buš je odlučio da obrije glavu zbog podrške doborotvornoj akciji sakupljanja novca za lečenje ovog malenog dečaka.

Pripadnici tajne službe bivšeg predsednika su takodje obrijali glavu kad god neko donira novac na račun dečaka Patrika. Iako su prognoze veoma pozitivne, očekuje se da će lečenje dosta dugo trajati.

Ćelavost iz humanih razloga

Predsednik Buš i njegova žena Laura su izgubili ćerku Lauru zbog leukemije pre mnogo decenija, davne 1953, što je verovatno uticalo na njega da se na ovaj način uključi u ovu humanitarnu akciju.
I sadašnji predsednik Obama i nekadašnji Bil Klinton su podržali ovaj Džordžov gest i rekli da čak mu i lepo stoji.

Na žalost, ćelavost zbog lečenja kancera se ne može sprečiti i lečiti, iako bi kosa trebalo da izraste nakon nekoliko meseci od završetka terapije. Razlog zašto se gubi kosa je zato što hemoterapija dok uništava ćelije raka, usput uništava i ostale ćelije pa i one u folikulima dlaka. Sprečavajući deljenje ćelija u folikulima, dolazi do postepenog tanjenja i proredjenja kose i zatim i gubitka velikog dela kose.

Gubitak kose uzrokovan kancerom

Kod radioterapije, visoko energetski zraci mogu da oštete folikule dlaka kada direktno deluju na skalp i tako uzrokuju gubitak kose.Uzavisnosti od količine primljene radioterapije, u nekim slučajevima gubitak kose može biti trajan.
Prirodan rast kose će se pojaviti u prvoj godini kod 75% pacijenata kod kojih je lečenje kancera dovelo do gubitka kose.

DA LI BAVLJENJE SPORTOM SPREČAVA ĆELAVOST?

Posted on October 28, 2014
0

fitnessJedno od najčešćih pitanja koje muškarci koji bi želeli da izbegnu gubitak kose pitaju je – može li odlazak u teretanu sprečiti ćelavost? Ovde su neki saveti koji će vam pomoći da odgovorite na ovo pitanje:

Bolje opšte zdravlje

Redovna vežba je ključ za održavanje dobre cirkulacije i zdravog srca. Neograničen protok krvi u koži skalpa je važan za pružanje hranljivih materija koje koristi vaš folikul da bi unapredio novi rast kose. Ako je protok krvi ograničen ili smanjen, ove ključne hranljive materije se ne isporučuju koži temena i to loše utiče na zdravlje kose.

Bolja ishrana

Kao deo dobrog režima vezbi u teretani, muškarci (i žene) bi takodje trebalo da poboljšaju svoju ishranu. Manje zasićenih masti, više svežeg povrće i pravilnija ravnoteža vitamina i minerala obezbeđuju tačne hranljive materije neophodne za zdrav rast kose i zdravu kožu glave.

Bolje upravljanje stresom

Poznato je da vežbanje smanjuje stres, veruje se da je i okidač za nekoliko stanja, uključujući gubitak kose po imenu telogeni efluvijum. Nekoliko odlazaka u teretanu svake nedelje može pomoći da se smanji krvni pritisak, nivo hormona stresa i povećava oslobađanje endorfina koji pomažu ljudima da se osećaju bolje.

Dakle, da li odlazak u teretanu stvarno pomaže?

Uprkos svim ovim pogodnostima i koristima od teretane, realnost je da odlazak u teretanu ne može da spreči genetsku ćelavost. Ono što može da se pomogne i uradi je da se održava kosa zdravom koliko je to moguće, a da se čuva od nekih oblika gubitaka kose povezanih sa načinom života.

PITANJA PACIJENATA

Posted on October 27, 2014
0

pitanjePITANJE:

Imam difuzno proredjenje kose na kruni glave. Koristio sam Propeciju i minoxidil 5% već 5 godina ali mi kosa nije počela da raste. Molim vas, posavetujete me kako mogu da povećam gustinu moje kose jer je već dosta proredjena pogotovu je to vidljivo na dnevnoj svetlosti.

ODGOVOR:

Difuzno proredjenje kose je stanje koje se najčešće vidja kod žena.
U našoj klinici 101 HAIR CLINIC, više od 90% pacijenata koje smo imali sa ovim oblikom gubitka kose su žene i generalno svima preporučimo da urade analizu krvi kako bi se videlo da li postoji neki zdrastveni problem koji uzrokuje ovo stanje. Medjutim, mi ćemo Vam odgovoriti na ovo pitanje pod pretpostavkom da se odnosi na najčešći uzrok opadanja kose kod muškaraca, muška nasledna ćelavost. Vaš opis da se proredjenje javilo „na kruni glave“ nam ukazuje da se najverovatnije radi o muškoj naslednoj ćelavosti jer se ova forma opadanja javlja samo na kruni glave (ne i na straničnim delovima glave).

Na našem sajtu možete pogledati slike koje pokazuju rezultate tretmana za stimulaciju rasta kose u našoj klinici 101 HAIR CLINIC kod muške nasledne ćelavosti. 101 linija proizvoda je najefikasnija za rešavanje muške nasledne ćelavosti. Odgovarajuću dozu ovih proizvoda i protokol njihovog nanošenja odredjuju naši doktori specijalisti trihologije nakon pregleda (trihološke analize). Ovim pregledom se utvrdjuje stepen proredjenja, uzrok opadanja, stanje kože glave i mogućnost rasta nove kose. Sobzirom da ste koristili Propeciju I Minoxidil 5 godina I da niste imali novi rast kose, vreme je da probate herbalne proizvode koji nemaju hemijski sastav a takodje imaju kliničku i naučnu dokazanost svoje efikasnosti. Ovi proizvodi postoje već 40 godina na svetskom tržištu i uspešno rešavaju sve forme opadanja kose. Koriste se širom sveta u preko 60 zemalja u klinikama 101 HAIR CLINIC.

Pored ove terapije bi Vam preporučili lasersku terapiju u našoj klinici- LLLT (Low Level Laser Therapy) koja je najnapredniji, najefikasniji i obećavajući nehiruški tretman protiv opadanja kose, namenjen muškarcima i ženama. Ukoliko niste u mogućnosti da dolazite na te tretmane onda je za Vas pravi izbor laserska kaciga Theradome za kućnu upotrebu koja je odobrena od strane FDA.

Na kraju , kada budete postigli maksimalna rezultate ovih tretmana (koji će Vam odlično zgusnuti kosu), možda će biti potrebno, ako želite postizanje maksimalne gustine, da se uradi transplatacija kose kao zadnja opcija. Nakon razgovora sa renomiranim hirurgom, a pod pretpostavkom da postoje sve pogodnosti za proceduru, transplantacijom se mogu popuniti polja koja nisu reagovala na lečenje , kao što su gole oblasti u predelu zalistaka i u temenom delu, ili proređene oblasti koje su već reagovale na lečenje, ali su još uvek slabe. Za našu kliniku 101 HAIR CLINIC rade renomirani hirurzi i veliki stručnjaci u ovoj oblasti koji imaju preko 20 godina iskustva u ovoj oblasti.

USPEŠNI REZULTATI

Posted on October 26, 2014
0

Uzrast: 43trakciona
Pol: ženski
Dijagnoza: trakciona alopecija
Terapija: lokalna 101 terapija

POVRATIĆU SVOJU KOSU, NE ODUSTAJEM!

Posted on October 25, 2014
0

storyGubim kosu zadnje dve godine. Dijagnostikovana mi je muška nasledna ćelavost 2007-me. Moj tata i njegov brat su oboje bili ćelavi i njihov otac je bio ćelav takođe. Tako da pretpostavljam da i ja imam gene za ćelavost. Počeo sam da gubim kosu sa 19 godina. Nije se pogoršalo dok nisam napunio 20, a sad imam 21-u. Prvo sam probao Minoxidil ali to je iritiralo moj skalp i uzrokuovalo da mi se ponovo aktivira psorijaza. Pa sam prekinuo. Moj dermatolog mi je preporučio Porepeciju 1mg. Probao sam Porpeciju jednu godinu ,nisam propustio ni jednu dozu. Ali savki put kad sam prao kosu ili češljao kosu, ona je mnogo opadala. Čuo sam da propecija može da daje opadanje kose na početku korišćenja. Počeo sam pre godinu dana i još uvek gubim kosu. Gubitak kose mi je na krunu glave i blizu prednje linije. Od onoga što čitam on-line tip opadnaja kose koje ja imam je difuzna muška ćelavost. Još uvek imam kosu, ali je vrlo slaba. Stižem do stadiuma kad je teško da prikrijem proredjenje.Trudim se maksimalno da napravim frizuru koja pokriva ćelava mesta.Vetar nije moj najbolji saradnik (kad vetar dune,prilično sam zeznut). Moj prijatelj mi uporno kaže da obrijem glavu i da će da mi izraste čvršća kosa. Ja mislim da je to loša ideja jer ako obrijem glavu izgledaću kao vanzemaljac.

Dakle, svakako sam ispaničio i probao različite stvari da povratim svoju kosu. Do sad nisam imao rezultate ni sa jednim proizvodom. Brinem o gubitku kose konstantno. Imam osećaj da svi gledaju samo moju kosu. Znam da bi moglo da bude i gore. Za mene je strašno i kao da je horor film. Trenutno uzimam Proscar 5mg i delim na pola. Još gubim kosu ali još imam dovoljno da bi radio na njoj. Nadam se da ću jedan dan imati sreću i vratiti moju kosu. Ako ne onda bi trebalo da se naviknem da nosim kapu. Mogu da uštedim za transplantaciju, ali to izgleda da je malo rizično. Ne bih voleo da neko uradi milion rupa na mojoj glavi.

Nema sumnje da je izgled Nikol Kidman zadivljujući i vanvremenski u predstojećem filmu Grace od Mokidmannaka.

Kopiranje frizure ikone nije lak zadatak, posebno kada je pomenuta ikona bivša princeza od Monaka i glumica dobitnica Oskara Grejs Keli. Veći deo predstojećeg filma Grejs od Monaka (sa Nikol Kidman kao Kelli) prikazuje život zvezde kao novoimenovanog člana kraljevske porodice 1960 pa je tako frizerka Agathe Dupuis morala da se potrudi da ponovi nekoliko Kelinih glamuroznih izgleda uz pomoć svojih neophodnih stvari za stajling: proizvoda za kosu Leonor Greyl.

Pored izgleda dostojnog princeze, Dupuis brine i o kosi muškaraca za scene zabava, kao što su bal Crvenog krsta i to je ostvarila uz proizvode Gel L’Hibiscus- gel od hibiskusa ( Leonor Greyl ) , a često se oslanja i na Tonik Hidratant- hidratantni tonik ( Leonor Grey ) i Algues et Fleurs- sprej od algi i cvetova (Leonor Greyl), za koje tvrdi da -“su veoma praktični za snimanje filma, i da daju glumcima dobru teksturu kose”. Stvar na koju se stilista medjutim posebno oslanja bio je Eclat Naturel-krema za negu kose (Leonor Greyl), hranljiva krema za stilizovanje koju koristi za sve, od masaže skalpa pa sve do tretmana na krajevima kose. Mogu da je ostavim po ceo dan na kosi glumaca, i to je savršeno!”

KERATINSKA NANOVLAKNA

Posted on October 23, 2014
0

keratinNanofibers predstavlja instant rešenje koji omogućava da proređena kosa dobije savršen gust i prirodan izgled za samo nekoliko sekundi. Ove prirodne mikrodlake su napravljene od organskog proteinskog keratina. Mikrodlake ostaju na samoj kosi u toku celog dana sve dok se kosa ne opere.

Ne radi se o spreju, kremi ili šminki. NANOFIBERS je otporan na kišu i vetar zato što je pričvršćen za prirodne dlake uz pomoć MIST PLUS spreja za kosu. Diskretan je i po ničemu se ne razlikuje od vaše prirodne kose. Čak i ukoliko se posmatra vaša kosa sa nekoliko cm daljine uopšte se neće primetiti da se ova mikrovlakna nalaze u kosi. NANOFIBERS je dostupan u 10 različitih boja koji mogu lako da se kombinuju da bi se dobila bilo koja željena boja. Rezultat je savršen prirodni izgled za samo nekoliko sekundi.

Ovaj proizvod koji je potpuno prirodan lako se odstranjuje jednostavnim pranjem kose. Uopšte ne zatvaraju pore kapilicijuma. Preporučuje se za svakodnevnu upotrebu kako kod muškaraca tako i kod žena kod kojih je zabeleženo proređivanje kose. NANOFIBERS nemože da se nanosi na delove kapilicijuma na kojima uopšte nema kose.

totalisModna dizajnerka koja je izgubila svoju kosu potpuno (alopecija totalis) još sa njenih 18 meseci je progovorila o tome kako je podnosila svoje stanje do toga kako je čak birala garderobu koja joj se slaže uz njenu ćelavost. Rachel Fleit, koja je director za jedan New York brend ženske garderobe je rekla: “Nakon 30 godina bez kose, ja tačno znam šta se slaže a šta ne.”

Govoreći iskreno, objasnila je da ne voli strukirane bluze i haljine jer u njima izgleda kao “flaša votke”i više voli opušteniju garderobu. Ona je i veliki fan akceseora i mnogo voli da nosi velike šalove i viseće mindjuše.

Inspiracija

Ona voli jednostavniju šminku u toku dana a noću glamurozniji izgled sa tamnim senkama na očima. Kao svoje uzore i ikone stila smatra da su Liza Minnelli, Diana Ross, Bianca Jagger, Barbara Streisand i Šer u njenim 60. godinama. Medjutim, nije se uvek tako dobro osećala u svojoj koži, priznajući da je prilagodjavanje njenom gubitku kose bio jako dug i težak proces.

Flet je nosila periku svaki dan od svoje 4. godine do koledža, kada je odlučila da je više ne nosi i da bude otvorena vezano za njenu alopeciju i da prestane da se krije. I pored toga što je često znala da nosi neke marame, ovih dana je sve češće potpuno otkrivene glave.
U cilju da joj pomogne da se pomiri sa njenim stanjem , Fleit je počela da prisustvuje godišnjim alopecija konferencijama kako bi bila deo mreže podrške mladima sa ovim stanjem gubitka kose. Govoreći o ovakvoj vrsti života, Fleit je prokomentarisala: “Ovo stanje nije bolest, ja nisam bolesna. Ja jednostavno samo nemam kosu. To ima fizički i emocijalan uticaj na mene.”

Kada je ovu vrstu alopecije moguće tretirati

Alopecija totalis se uglavnom ne može lečiti, medjutim alopecija areata, kada je gubitak kose u odredjenim zonama na glavi u vidu pečata se može tretirati odgovarajućim tretmanima protiv gubitka kose. Korišćenjem ogovarajućeg 101 tonika, u našoj klinici 101 HAIR CLINIC su uspešno tretirani mnogi slučajevi alopecije areate. Na osnovu trihološke analize specijalista za kosu, doktor trihologije će videti stanje folikula i da li ima mogućnost za stimulaciju ili ne.
Zato što je alopecija areata (i totalis, kada je ceo scalp bez kose, i universalis, kada je celo telo bez dlaka) autoimuni poremećaj, smatra se da je vrlo nepredvidnjiva za lečenje. Ovaj tip gubitka kose se javlja kada telo napada svoju dlaku koja je u anagenoj fazi ciklusa, usporava joj rast ili ga stopira i ta dlaka se ne može izlečiti.

Kao i kod druge vrste gubitka kose kod žena, genetski uslovljena ženska nasledna ćelavost, lečenje se bazira na tome delujući na kontrolisanje stanja više nego na njeno potpuno uništavanje.Fleit savetuje žene koje se suočavaju sa gubitkom kose na sledeći način: “Osećajte se udobno u svom telu i lepota će zasijati iz vas!”

KONTRACEPTIVI SU DOBRI ILI LOŠI ZA KOSU?

Posted on October 21, 2014
0

Kontraceptivne pilule su još davne 1960-te godine odobrene za upotrebu kod žena, i danas su najčešći metod kontracepcije kod miliona žena zahvaljujući njihovoj efikasnosti i lakoj upotrebi. Neželjenkontraa dejstva su generalno u malom broju. Medjutim da li ste čuli za to da su neke žene primetile pojačano opadanje kose tokom uzimanja kontraceptiva? Šta je istina? Da li kontraceptivi stvarno mogu uzrokovati gubitak kose kod žena?

Odgovor je da i ne

Skoro svaki lek ima mogućnost da dodvede do opadanja kose jer lekovi deluju različito kod različitih ljudi na različit način. Kod onih koji imaju genetsku predispoziciju za gubitak kose, ili oštećene folikule dlake, oralni kontraceptivi imaju veću mogućnost da uzrokuju opadanje. Kontraceptivne pilule sadrže sintetičku mešavinu hormona progesterone i estrogena, koja deluje tako što sprečava ovulaciju, izazivajući da nivo estrogena bude na prirodnom nivou svakog meseca.

Gubitak kose

Kontraceptivne pilule mogu uzrokovati dva tipa gubitka kose kod žena koje su podložne tome. Lekovima izazvano opadanje kose zbog hormonskog dizbalansa u telu može da Vam se desi ako ste posebno osetljivi na te pilule, ali oralni kontraceptivi mogu imati ulogu i u ženskom obliku naslednog gubitka kose. Pilule ponekad mogu biti i okidač za stanje poznato kao Telogeni Efluvijum, gde dlake prerano prelaze u “telogenu” ili u fazu mirovanja njihovog prirodnog ciklusa rasta kose, i opadanje počinje pre nego novi ciklus rast otpočne. U svakom trenutku, oko 10-15% kose se nalazi u telogenoj fazi- kod onih koji imaju Telogeni Efluvijum, ovo može rasti i na više od 50%.
Kada se javlja opadanje kose?

Možete primetiti opadanje kose u vreme kada prvi put počnete da pijete kontraceptivne pilule, kada promenite brend pilule ili čak kada prestanete sa njihovim uzimanjem. Kod žena koje imaju genetsku predispoziciju za gubitak kose, kontraceptivne pilule koje sadrže progesterone dodaju dodatno androgene organizmu što može urokovati dalje istanjivanje kose. Eksperti za kosu će Vam možda onda preporučiti pilule sa manjim nivoom androgena kako bi izbegli ovaj njihov efekat.

Dobre vesti

Nije sve tako loše- kada se Vaš organizam navikne i prilagodi novom nivou hormona u telu, problem sa kosom će se rešiti. Konsultujte se takođe sa lekarom da li postoji neka alternative za rešavanje Vašeg stanja a da ne sadrži hormone u sebi. Svako ko ima problem sa opadanjem kose trebalo bi da poseti specijalistu za kosu ( doktora trihologa), jer nakon svega možda nisu pilule uzrok njenog opadanja.

PITANJA PACIJENATA

Posted on October 20, 2014
0

PITANJE:
U poslednje vreme sam imao nesanice i zabrinut sam da li je taj manjak sna pogoršao stanje moje već oslabljene kose? Da li nedovoljno spavanje može uzrokovati opadanje kose? Ukoliko može, da li nešto mogu da učinim da zaustavim opadanje kose, osim što bi trebalo da više spavam?

ODGOVOR: PRASANJE 2
Da, manjak sna može dovesti do opadanja kose. Prosečno osam sati sna je neophodno kako bi bili zdravi, jer manjak sna dovodi do iscrpljenosti organizma, nesposobnosti dobre koncetracije, razdražljivosti, pojačane gojaznosti, kao i mnoge druge zdrastvene probleme, uključujući i proredjenje kose. Spavanje je vreme kada se telo oporavlja. Manjak sna može imati negativne posledice po kosu, isušujući je i čini je lomljivom i bezživotnom. Čak može uzrokovati sporiji rast kose i možete primetiti više dlaka na Vašoj četki nego obično.

Nemogućnost dovoljnog sna utiče na imuni sistem tela i dovodi do unutrašnjeg fiziološkog stresa. Čak, manjak sna može uticati na Vašu mentaInu i fizičku izdržljivost, i na nivo hormona koji su potrebni Vašem telu. Količina sna koja je potrebna varira od osobe do osobe-iako se neki ljudi osećaju potpuno oporavljeni nakon nekoliko sati sna, drugima je potrebno izmedju 8 i 9 sati sna.
Stres može izazvati različite forme opadanja kose kao što su Telogen Effluvium i može biti okidač za pojavu Alopecije Areate, pa stoga nije iznanedjenje da manjak sna kao vid stresa takodje može da negativno utiče na Vašu kosu.

Odlazak kod strčnjaka za probleme sa opadanjem kose (doktora trihologa) je potreban ako ste zabrinuti zbog proredjenja kose zbog manjka sna. To će Vam pomoći jer će oni moći da ispitaju i druge razloge koji mogu dovesti do opadanja kao što su genetski gubitak kose, problemi sa štitnom žlezdom ili anemija i mogu Vam odrediti odgovarajuću terapiju odgovarajuću vašem tipu gubitka kose.
Omogućite sebi uslove da lakše zaspete. Pripremite se sat vremena pre odlaska u krevet tako što ćete isključiti kompjutere i mobilne telefone i uzmite da čitate, uz topli napitak. To će Vam pomoći da se opustite i lakše zaspete. Ako se Vaši problemi sa spavanjem i dalje nastave, možda ćete morati da porazgovarate sa Vašim lekarom opšte prakse kako bi otkrili razloge toga.

Opšti savet za one koji su zabrinuti u vezi suve i lomljive kose uključuje tretiranje Vaših krajeva kose sa kondicionerima koji se ne ispiru ili maskom za kosu koju ćete držati celu noć a koja može pomoći u poboljšanju stanja kose iako neće izlečiti gubitak kose. Spavanje na satenskim ili svilenim jastučnicama može da smanji nivo trenja dok se okrećete tokom Vašeg sna i tako smanjuje oštećenje kose.

USPEŠNI REZULTATI

Posted on October 19, 2014
0

zenaUzrast: 24
Pol: ženski
Dijagnoza: androgena alopecija
Stadijum: II prema Ludwig
Terapija: lokalna 101 terapija

ZAR JE I MENI POČELA KOSA DA OPADA?

Posted on October 18, 2014
0

pricaSamo što sam napunila 36 godina, udata sam i majka dvoje dece i nova sam u problematici gubitka kose. Primećujem opadanje samo zadnje 2 godine iako je verovatno počelo pre nego što sam znala. Moj dermatolog mi je rekao da imam naslednu ćelavost ali ona misli da otkad sam izgubila oca i nisam bila dobro ( rekla bih da sam tada bila mnogo tužna i depresivna) jedno 6 meseci ranije pre nego što sam primetila,moguće je da sam imala telogeni effluvium koji je inicirao moju naslednu ćelavost (ili ubrzalo).

Imam neverovatnog supruga koji me podržava ali još uvek razmišljam da li bi bilo tako i u budućnosti ako mi se stanje pogorša. Znam da ima opcije za tretman ali ja još uvek negiram i mislim da će biti ok i da će biti bolje. Stiskam palčeve da bude bolje .Rekla sam samo nekim prijateljima zato što se sramim i neću da se osećam da mi stalno gledaju u kosu i skalp.
Primetila sam da mi je kosa tanja kad sam je ofarbala u crno (a prirodno sam tamno plava). Ali ne na početku,zato što sam nosila crnu kosu godinu i po dana. Odlučila san da ponovo predjem na plavu kosu da ne bi bio toliko vidljiv scalp ali nisam htela da blanširam od jednom pa je bio dug process (oko 9 meseci) da predjem sa crne na plavu. U jednom momentu nisam bila crna više,nego sam imala lepu smedju boju. Nakon uzimanja nekih suplemenata kad sam otišla kod mog dermatologa ona je mislila da mi je kosa čvršća.Mogla sam da vidim novu kosu kako raste (ali ne u delu gde su mi rekli da imam problem) pa sam bila puna nade i isto tako bila je zima,sezona kad manje opada kosa. Takođe sam koristila i prirodni šampon i kondicioner koji ima biotin ,ali nakon nekog vremena nije mi se dopadalo kako moja kosa izgleda.

Prekinula sam sa mojim Fusion hair tonic tabletama za kosu ne samo zbog toga što su bili skupi nego i da malo odmorim svoj organizam (ali sam zadržala suplemente za kosu i nokte) i ne znam da li zbog toga,plus promena sezone (proleće) i eventualno prelazak na plavu kosu,ali počelo je opadanje ponovo i kvalitet moj kose je jednostavno krahirao.

Tada sam primetila da je kvalitet kose ,nezavisno nove ili stare slabiji. Kosa je toliko nežna i ako dlaka opadne može lako da se pokida. Dlake koje opadaju obično imaju to svetlije proširenje na kraju koje mogu da otstranim. Moju kosu doživljavam drugačije. Pokupila sam jednu dlaku od četke moje ćerke i da,mogla sam da polomim dlaku ali sam osećala otpor i nije se prekinula tako lako kao moja dlaka.Uhvatila sam sebe da sam ljubomorna na predivnu kosu moje ćerke-kako je to ludo! I samo se nadam i molim da se ovo ne desi njoj.

Nisam sigurna da li je ova promena u strukture kose drugi stadijum gubitka kose ili je ponovo farabnje u plavo tome doprinelo. U svakom slučaju,ponovo sam na onim tabletama i nadam se da će ponovo delovati.A i već počinje zima.
Samo se brinem da uzimam previše stvari.Znam da su samo suplemetni ali ipak brinem. I da, uznemirenost mi uopšte ne pomaže.
Takođe, razmišljam da uzimam Saw palmetto i L lysine zato što sam dobila akne na licu,a ja vežbam puno ,pa nisam sigurna da li znojanje ili možda hormoni produkuju više DHT nego što treba. Iako su nivoi mojih hormona normalni na laboratorijske analize,što je frustrirajuće.

Hvala što ste odvojili vreme da pročitate moju priču i pitanja. Sakupljanje hrabrosti da ispričam moju priču mi je korak bliže da prihvatim da se ovo dešava meni,a ne da se pitam stalno zašto se to dešava meni.

KERATINSKA NANOVLAKNA

Posted on October 17, 2014
0

keratinNanofibers predstavlja instant rešenje koji omogućava da proređena kosa dobije savršen gust i prirodan izgled za samo nekoliko sekundi. Ove prirodne mikrodlake su napravljene od organskog proteinskog keratina. Mikrodlake ostaju na samoj kosi u toku celog dana sve dok se kosa ne opere.

Ne radi se o spreju, kremi ili šminki. NANOFIBERS je otporan na kišu i vetar zato što je pričvršćen za prirodne dlake uz pomoć MIST PLUS spreja za kosu. Diskretan je i po ničemu se ne razlikuje od vaše prirodne kose. Čak i ukoliko se posmatra vaša kosa sa nekoliko cm daljine uopšte se neće primetiti da se ova mikrovlakna nalaze u kosi. NANOFIBERS je dostupan u 10 različitih boja koji mogu lako da se kombinuju da bi se dobila bilo koja željena boja. Rezultat je savršen prirodni izgled za samo nekoliko sekundi.

Ovaj proizvod koji je potpuno prirodan lako se odstranjuje jednostavnim pranjem kose. Uopšte ne zatvaraju pore kapilicijuma. Preporučuje se za svakodnevnu upotrebu kako kod muškaraca tako i kod žena kod kojih je zabeleženo proređivanje kose. NANOFIBERS nemože da se nanosi na delove kapilicijuma na kojima uopšte nema kose.

ĆELAVOST JUDE LAW NIJE VIŠE TAJNA

Posted on October 15, 2014
0

NEWS 4Britska filmska zvezda Jude Law dosta toga je podneo u svojoj najnovijoj komediji ” Dom Hemingvej “. Glumeći kriminalca morao je da pusti jaku bradu i da se ugoji da bi njegov lik izgledao opasnije. Pored njegovog golog tela, posetioci biskopa će moći da vide i u kakvom je stanju njegova kosa koja je proredjena.

Bez šešira

U većini njegovih pojavljivanja na crvenom tepihu prošle godine, Jude Law je nosio neku vrstu šešira. Tako je uspešno skrivao stanje svoje kose od javnosti.

Medjutim, nakon pristanka da sve otkrije u “ Domu Hemingvej”, izgleda da je Jude opet promenio svoj stav prema kosi. Evo šta je izjavio za New York Times magazine:
“Na neki čudan način mislim da je lakše misliti o tome na taj način da nisam više tako mlad i lep kao nekad. Lepo je sada pričati kako je to bilo biti lep i mlad”.

Promena izgleda i frizure

Jude Law je prvi put privukao pažnju na sebe igrajući glavnu ulogu u filmu ‘The Talented Mr Ripley’, predstavivši sebe kao američkog playboy-a. Njegov dobar izgled osvojio je mnoge devojke i nametnuo mu status “ sex symbol-a”.

Deset godina kasnije, Jude je razvio više robustan izgled ali se njegova prednja linija kose počela povlačiti alarmantnim tempom. Jude Law ima tipične znake muške nasledne ćelavosti, gde se kosa rapidno povlači u predelu zalistaka i stvara se proredjenje na temenom delu.

Da li Jude Law može povratiti svoju kosu?

Uprkos ogromnom gubitku kose, nije sve izgubljeno i Jude Law bi trebalo da pokuša da povrati svoju kosu. Uz stručnu pomoć i korišćenjem personalizovanog plana lečenja, Jude bi mogao usporiti, ili čak i povratiti deo kose koju je gubio zadnju deceniju. Medjutim što duže odlaže lečenje, teže će biti da se povrati kosa.

Postoji mnogo različitih problema sa kožom glave koji se javljaju i kod muškaraca i kod žena, od stanja kože kao što su seboreični ekcem i psorijaza do češćih stanja kao što su perut. Ukoliko se ne tretiraju, neka od ovih stanja mogu dovesti do opadanja kose dok se sklap bori da ostane zdrav. Ovde ćemo opisati dva od najčeSOVET 5šćih problema kože glave i objasniti kako se mogu tretirati.

Psorijaza

Psorijaza je relativno često stanje kože i obično se javlja kod 2% populacije. Češće se javlja kod muškaraca i žena iznad 35-te godine života.Ispoljava se kao crveni pečati na koži prekriveni srebrnakasto-belim ljuspicama mrtve kože.

Iako psorijaza nije zarazno oboljenje, može se pojaviti neprimetno i uticati na samopouzdanje osobe koja je ima. Psorijaza je autoimuni poremećaj gde imuni sistem napada zdrave ćelije tela. Ćelije kože brže sazrevaju i umiru nego zdrave ćelije kože i potrebno je oko nedelju dana da izumru dok je normalno oko mesec dana.

Psorijaza je hronično stanje koje dugo traje, ali tretman koji Vam preporuče eksperti za kosu može ublažiti simptome. U zavisnosti od ozbiljnosti stanja zavisi i vrsta tretmana koji bi bio preporučen. Tretman bi uključio i promenu ishrane i načina života uz odgovarajuće lekove. Psorijaza se može ponovo vratiti i ni jedan tretman ne može biti tajno rešemje.

Seborrheic Dermatitis

Takodje poznat kao seboreični ekcem, ili temenjača kod dece, seboreični dermatitis je uzrokovan bujanjem gljivice malesia, koja postoji normalno u koži- prekomerna produkcija masnoće je drugi faktor. Seboreični dermatitis se ne javlja samo na skalpu već i na drugim regijama tela kao što su regija oko nosa i izmedju obrva. Simptomi uključuju polja sa masnim ljuspama belo-žućkaste boje sa crvenilom i svrabom.Ne trertiran seboreični dermatitis može dovesti do opadanja kose.

Trebalo bi konsultovati specijalistu za kosu ako se sumnja na seboreični dermatitis. Oni će raditi na tome da uklone i perutanje i zapaljenje. Često ( dnevno) pranje kose je neophodno i odredjeno vreme medicinski šampon da stoji na skalpu je manje bitno od frekfence njegovog korišćenja.

Potrebno je pobrinuti se da se šampon dobro ispere i korišćene biljnih tonika koji dobro čiste kožu mogu takodje smiriti svrab i zapaljenje. U nekim slučajevima mogu biti propisani određeni lekovi i odgovarajuća ishrana.

PITANJA PACIJENATA

Posted on October 13, 2014
0

PITANJE:PRASANJE 5

U poslednje vreme sam imao nesanice i zabrinut sam da li je taj manjak sna pogoršao stanje moje već oslabljene kose? Da li nedovoljno spavanje može uzrokovati opadanje kose? Ukoliko može, da li nešto mogu da učinim da zaustavim opadanje kose, osim što bi trebalo da više spavam?

ODGOVOR:

Da, manjak sna može dovesti do opadanja kose. Prosečno osam sati sna je neophodno kako bi bili zdravi, jer manjak sna dovodi do iscrpljenosti organizma, nesposobnosti dobre koncetracije, razdražljivosti, pojačane gojaznosti, kao i mnoge druge zdrastvene probleme, uključujući i proredjenje kose. Spavanje je vreme kada se telo oporavlja. Manjak sna može imati negativne posledice po kosu, isušujući je i čini je lomljivom i bezživotnom. Čak može uzrokovati sporiji rast kose i možete primetiti više dlaka na Vašoj četki nego obično.

Nemogućnost dovoljnog sna utiče na imuni sistem tela i dovodi do unutrašnjeg fiziološkog stresa. Čak, manjak sna može uticati na Vašu mentaInu i fizičku izdržljivost, i na nivo hormona koji su potrebni Vašem telu. Količina sna koja je potrebna varira od osobe do osobe-iako se neki ljudi osećaju potpuno oporavljeni nakon nekoliko sati sna, drugima je potrebno izmedju 8 i 9 sati sna.

Stres može izazvati različite forme opadanja kose kao što su Telogen Effluvium i može biti okidač za pojavu Alopecije Areate, pa stoga nije iznanedjenje da manjak sna kao vid stresa takodje može da negativno utiče na Vašu kosu.

Odlazak kod strčnjaka za probleme sa opadanjem kose (doktora trihologa) je potreban ako ste zabrinuti zbog proredjenja kose zbog manjka sna. To će Vam pomoći jer će oni moći da ispitaju i druge razloge koji mogu dovesti do opadanja kao što su genetski gubitak kose, problemi sa štitnom žlezdom ili anemija i mogu Vam odrediti odgovarajuću terapiju odgovarajuću vašem tipu gubitka kose.

Omogućite sebi uslove da lakše zaspete. Pripremite se sat vremena pre odlaska u krevet tako što ćete isključiti kompjutere i mobilne telefone i uzmite da čitate, uz topli napitak. To će Vam pomoći da se opustite i lakše zaspete. Ako se Vaši problemi sa spavanjem i dalje nastave, možda ćete morati da porazgovarate sa Vašim lekarom opšte prakse kako bi otkrili razloge toga.

Opšti savet za one koji su zabrinuti u vezi suve i lomljive kose uključuje tretiranje Vaših krajeva kose sa kondicionerima koji se ne ispiru ili maskom za kosu koju ćete držati celu noć a koja može pomoći u poboljšanju stanja kose iako neće izlečiti gubitak kose. Spavanje na satenskim ili svilenim jastučnicama može da smanji nivo trenja dok se okrećete tokom Vašeg sna i tako smanjuje oštećenje kose.

 

USPEŠNI REZULTATI

Posted on October 12, 2014
0

Uzrast: 27muska
Pol: muški
Dijagnoza: androgena alopecija
Stadijum: III -> IV prema Norwood-Hamilton
Terapija: lokalna 101 terapija + laserska terapija

GUBIM KOSU SA MOJIH 17

Posted on October 11, 2014
0

moja pricaPišem da vam ispričam moje iskustvo sa gubitkom kose.Sa 17 sam primetio recesiju frontalne linije,formiranje zaliska.Jedna devojka iz škole me je zezala na nekoj zabavi zbog ćelavosti koja mi se javljala na temenu. I ostali su počeli da me takodje zezaju.

Na poslu se produžila ista priča. Očajno sam probao da sakrijem frontalnu linuju tako što sam češljao kosu na napred. Pre posla,isekao bih deo pramna kose sa vrha glave i stavio bih ga na prednji deo. To nije baš bilo uspešno. Morao sam da prekinem školu zbog toga. Da bi stvari bile još gore, bio sam mnogo mladolik za svoje godine. Nisam iamo snage da se suočim sa tim u ovi godinama. A koji izbor sam imao? Ćelavost na te godine je razočaravajuć. Apsolutno brutalno!

Osećao sam kao da tonem i to nikako da prestane. Na gubljenje kose sam gledao kao na prerano starenje. Osećao sam se kao vanzemaljac ,koji ne treba da živi na ovom svetu. Nisam izlazio niti sam imao neke veze sa devojkama tokom mojih tinejdžerskih i dvadestih godina.

Nadam se da će moju priču pročitati i drugi muškarci u njihovim 20-tim da znaju da nisu sami.Oni nisu slabi,površni ili sujetni zbog toga što su tužni zbog gubitka kose. Neki standardi vezani za polove moraju da se sruše.

I muškarcima mora da se dopusti da žale zbog gubitka kose. Nije šala! Nije smešno. To menja život. Društvo pravi šale na račun ćelavosti. Zašto se od muškarca onda ne očekuje da imaju emocije. Da,smeta nam. Da,smeta meni. I uvek če smetati…

Page 9 of 111234567891011