saandraIzgled Sandre Bulok na noći dodele Oskara je apsolutno neverovatan počevši od njene Alekander McKueen haljine pa sve do njene stare holivudskoe frizure.
” Njena kosa je lepa i ženstvena sa puno volumena i talasa “, rekao nam je stilista poznatih Deni Jelača. Srećom on nam je takođe odao tajnu kako da dobijemo Sandrin izgled kod kuće.

1.Počnite sa Bain Volumateur aux Algues (šamponom od algi za volumen od Leonor Greyl linije) da bi dobili veliki volumen u korenu i dobro hidrirali kosu do samih njenih krajeva. To će takođe obezbediti odličnu strukturu dlaci!

2. Naprskajte sprej Voluforme u korenu i utrljajte penu Mouse au Lotus Volumatrice celom dužinom kose da bi ste dodali još više volumena

3. Fenirajte kosu sa velikom četkom od prirodne svinjske dlake

4. Napravite dubok razdeljak sa strane i prebacite kosu na tu stranu

5. Odvojite pramen kose širok 1 cm i uvijajte sa širokim figarom da bi ste napravili lep talasast pramen kose

6. Oblikujte lokne prstima.

7. Završite sa samo malo količine od Eclat Naturel za sjaj .

posPolicistični ovarijalni sindrom (PCOS) je stanje koje se vidja kod 1 od 10 žena u reproduktivnom periodu. Iako se može javiti i kod devojčica sa 11 godina, mnogo je češće kod odraslih, i smatra se da na to ima uticaja i genetika. Ukoliko je Vaša majka ili sestra imala PCOS, veća je veravatnoća da ćete i vi imati ovo stanje.

Šta je PCOS?

PCOS je stanje koje se može odraziti na Vaš menstrualni ciklus, nivo hormona, srce i na mogućnost radjanja. Ovo stanje može uzrokovati neredovne ili nepravilne menstrualne cikluse, male ciste na janicima i veći nivo androgenih hormona u telu. Takodje može uticati na Vaš izgled, uključujući i kosu.
Žene sa PCOS mogu primetiti da im je njihova kosa postala tanka, krta i promenjene strukture kao i veći broj dlaka na četki nakon češljanja ili u kadi nakon pranja kose..
Visok nivo androgena kao što je dihidrotestosteron (DHT) može uzrokovati gubitak kose, utičući na folikule dlake i urokovajući da stanu sa produkcijom dlake. Ovo takodje može dovesti do pojačane maljavosti na ostatku tela, kao što su grudi ili lice.

Šta uzrokuje PCOS?

Uzrok PCOS je i dalje nepoznat. Hormonalni dizbalan u ovom stanju dovodi do veće produkcije androgena, muških hormona kojih inače ima manje u ženskom organizmu. Visok nivo androgena može dovesti do povećanja težine, problema sa ovulacijom, pojačane maljavosti i pojave akni. Ostali simptomi koji se mogu javiti su neplodnost, odsutnost menstrusacije, perut i masna koža, anksioznost i depresija.

Tretmani za kosu kod PSOS

Ukoliko želite da smanjite ili sprečite opadanje kose, trebalo bi da uradite nekoliko stvari. Ukoliko ste zabrinuti za kosu, posetite specijalistu za kosu (doktora trihologije). Takodje odgovarajuća ishrana speijalna za one koji imaju PCOS, dovoljan san i manje stresa može Vam pomoći. Obratite pažnju na Vašu rutinu nege kose- probajte da izbegnete jako zategnute frizure i razne hemikalije na kosi kao što je farbanje.
Neki odredjeni lekovi koji se koriste za lečenje PCOS mogu uticati na kosu, pa pitajte vašeg doktora da li postoje neki alternativni lekovi ukoliko mislite da su Vam lekovi koje ste do tada pili uzrokovali problem sa kosom. Mnoge žene sa PCOS takodje imaju i problem sa štitnom žlezdom, tako da bi trebalo da prekontrolišete nivoe hormona štitne žlezde kako bi isključili nju kao mogući uzrok gubitka kose. Kosa može ponovo početi da raste kada krenete sa odgovarajućim lekovima i ishranom, ali specijalisti za kosu Vam mogu preporučiti i individualan tretman za stimulaciju rasta kose kako bi oporavili postojeće stanje i osigurali optimalno zdravlje Vašoj kosi.

PITANJA PACIJENATA

Posted on November 24, 2014
0

PITANJE:
U mojoj porodici nema nikog da pitanjeima proredjenu kosu. U zadnje vreme sam primetio da mi se kosa proredjuje što me je jako zabrinulo. Verovao sam da je to zbog sledećih razloga. Moja dnevna rutina je sledeća, još od moje 18-te, sada imam 28: perem kosu svakog jutra sa običnim šamponom nikada ne stavljam kondicioner. Sušim kosu fenom konstantno sa najjačim nivoom toplote. Stvljam dve vrste gela. Prenoćim sa njim na glavi i opet ujutru uradim istu stvar. Čitao sam da je velika greška ako se ostavi gel na kosi preko noći. Vidim da imate dobre komentare na internetu i da vas hvale pa sam rešio da vas ovo pitam jer sobzirom da nemam u porodici nikoga sa proredjenom kosom ne znam šta da radim. Verujem da imam jedan od početnih stadijuma proredjenja jer sam uporedjivao sa nekim slikama sa vašeg sajta. Unapred zahvalan na odgovoru.

ODGOVOR:
Poštovani, upotreba gela ne uzrokuje gubitak kose, bilo da ga ostavljate tokom noći ili ne. Sličnu rutinu sprovodi ogroman broj muškaraca svaki dan tako da su male verovatnoće da je to moglo da Vam uzrokuje proredjenje koje vidite.
Sušenje kose fenom sa prejakom toplotom može isušiti kosu što može dovesti do lomljenja dlake, što se više odražava na sam kvalitet kose nego na stvaran gubitak kose. Upotreba seruma za zaštitu od toplote može ovo sprečiti ili čak smanjenje jačine toplote na Vašem fenu. Ovo obično preporučuju i frizeri. Što je tanja dlaka to mora biti manji nivo toplote upotrebljen pri sušenju kose. Pitajte Vašeg frizera sledeći put kada ga posetite da Vas posavetuje oko toga u skladu sa tipom Vaše kose.

Jedan naš pacijent sa muškim obrazcem gubtka kose je uspešno lečio svoju proređenu kosu i evo šta je rekao o svom iskustvu sa 101 HAIR CLINIC: “Kao i većina drugih muškaraca, bio sam skeptičan da se gubitak kose može zautaviti, ali to apsolutno može… Gubitak kose me više ne brine što je podiglo moje samopouzdanje”.
Iako ste spomenuli da u porodici nemate nikog sa proredjenom kosom, na osnovu simptoma koje ste opisali, Vaš gubitak kose liči na ranu fazu muške nasledne ćelavosti, pogotovu ako se proredjenje nalazi na kruni Vaše glave i/ili u predelu čeone linije. Iako nemate rodjake bez kose, to ne znači da niko u familiji nema genetski oblik proredjenja kose. Ovo je veoma čest oblik gubitka kose i postoji veliki broj efektivnih tretmana na raspolaganju u borbi protiv ove vrste gubitka kose kao deo sveobuhvatnog plana lečenja .

Spomenuli ste da Vam Vaše proredjenje liči na početni stadijum gubitka kose na osnovu slika koje ste videli. Pogledajte u našoj rubrici Uspešni rezultati, ispunjenoj sa puno “pre i posle” slika naših pacijenata. Ovo Vam može pomoći i dati Vam bolju ideju o tome da je rast nove kose moguće postići ako se primeni program lečenja prilagođen vašem tipu gubitka kose, i možete videti vreme koje je bilo potrebno drugim pacijentima za postizanje ovih rezultata.
Najbolje bi bilo da stručnjak za gubitak kose (doktor triholog) pregleda Vaše stanje , kako bi se dijagnostikovao tačan tip gubitka kose, a zatim da Vas posavetuje i da Vam da sve najefikasnijie opcije na raspolaganju za lečenje. Naši stručnjaci za kosu će sa zadovoljstvo to uraditi.

USPEŠNI REZULTATI

Posted on November 24, 2014
0

Uzrast: 42muska
Pol: muški
Dijagnoza: androgena alopecija
Stadijum: II prema Norwood-Hamilton
Terapija: lokalna 101 terapija

DA LI JE TIP ŠAMPONA BITAN KOD FARBANE KOSE?

Posted on November 22, 2014
0

farbana kosaSvaka devojka zna da je najlakši način da skrene pažnju na sebe tako što će posvetliti svoje pramenove. Promena boje kose može momentalno da Vam promeni raspoloženje i da na lak način privučete pažnju okoline. Međutim, to je prolazno i održavanje iste frizure postaje sve teže i teže iz nedelju u nedelju- sve do sada.

Da li bi trebalo uvek koristiti šampone i kondicionere za farbanu kosu?

Dobra osnova svake nege kose je dobar šampon i kondicioner specijalno napravljen za farbanu kosu. Potražite proizvode sa malo sulfata i dosta hidrirajućih sastojaka. Sulfati su deterdženti u šamponu koji čiste prljavštinu, masnoću i druge nečistoće sa Vaše kose, ali na žalost oni takođe speru molekule boje i izbleđuju boju kose.

“Bain vitalisant B od Leonor Greyl je specijalan šampon za tanku, hemiski tretiranu ili osetljivu kosu. Bogat vitaminima, biljnim ekstraktima i biljnim proteinima, ovaj šampon jača i restruktuiše oštećenu kosu tretiranu hemijskim tretmanima. Boja kose ostaje intenzivna i živa. Kosa izgleda sjajno kao prvi dan posle farbanja.

Kondicioneri koji imaju vitamine i proteine su specijalni za suvu kosu. Takođe će obezbditi neophodnu hidrataciju. “Crème régénératrice (regenerativna krema) od Leonor Greyl je koktel od biljnih ekstrakta koji razmršavaju kosu, dok proteini koji se vezuju za kutikulu dlake formiraju zaštitni sloj. Ova kondicionirana maska reparira i najsuvlju i najoštećeniju kosu. Regenerativna formula neguje kosu, stvarajući oko nje prirodni zaštitni film. Posle samo jedne aplikacije kosi se vraća sjaj i elastičnost, što je čini lakom za oblikovanje.

Može li često feniranje ili peglanje kose izbledeti Vašu boju?

Kao što mašina za sušenje može da izbledi boju Vaše odeće, isto tako i aparati koji greju dlaku mogu da izblede Vašu boju kose na potpuno isti način. Dakle ako koristite aparate koji greju da bi ste osušili kosu ili napravili određenu frizuru, prvo nanesite na kosu proizvod koji će je zaštiti od toplote kao što je “Condition naturelle (sprej za kondicioniranje kose). To je sprej za stilizovanje koji štiti kosu pri sušenju fenom. Nanesen nakon pranja kose po njenoj dužini i na vrhovima, ovaj proizvod je raspliće i štiti vašu kosu od štete izazvane fenom zahvaljujući biljnim proteinima u svom sastavu koji stvara zaštitni sloj. Vaša kosa izgleda privlačna i voluminozna, sjajna i spremna za svaki vid frizure.

Takođe, izbegavajte četke sa metalnim zupcima. Te četke se brzo ugreju od fena i postanu kao usijano gvožđe. Istina je da tako brzo osušite kosu ali tako rizikujete svežinu Vaše boje i oštećujete kosu. Uvek koristite četke sa prirodnom dlakom koja odlično raščešljava kosu i nežna je prema njoj. Leonor Greyl Natural brush- četka od prirodne svinjske dlake i raščešljava kosu bez oštećivanja iste.

FOLICULITIS

Posted on November 20, 2014
0

ffoliculitSvi smo imali po neku bubuljicu na skalpu preko leta kad se se intenzivno skalp masti i znoji, ali ozbiljan problem nastaje kad se takve bubuljice pojave po celom skalpu. Ne samo da je infekcija stvrano uporna i teško izlečiva nego može da vodi do trajnog gubitka kose. Zbog toga što su uzrok infektivnog folikulita razne bakterije ili gljivice, najbitnije je da se prvo otkrije tačan uzročnik. Samo tako može brzo i efektivno da se izleči. Po protokolu doktori triholozi iz 101 HAIR CLINIC paralelno sa oralnom antibiotskom terapijom, kod svakog pacijenta moraju da koriste i lokalnu terapiju na skalpu. U početku je terapija namenjena da izleči infekciju. LED svetlost sa odredjenom talasnom dužinom i lokalni antibiotici suzbijaju infekciju. Sledeća faza je oporavak kože ponovo sa LED svetlošću druge talasne dužine i lokalnom terapijom koja smiruje upaljenje kože i reguliše mašćenje. Finalno mora da se sprovede terapija za stimulaciju funkcije folikula da bi se poboljšala nejgova funkcija koja je bila kompromitovana zbog infekcije , i da se stimuliše rast kose.

Samo pravilno vodjena terapija od strane doktora, sveobuhvatni pristup i jaka disciplina pacijenta može da rezultira uspehom u lečenju ove uporne infekcije.

stitne zlezdeVaša kosa je odraz Vašeg celokupnog zdravlja i kada u telu postoji neki problem rast kose često može da se uspori ili čak zaustavi, usmeravajući energiju tamo gde je najviše tada potrebna.Opadanje kose može biti neželjeno dejstvo dizbalansa štitne žlezde ali takodje može biti i znak nekog drugog oboljenja.

Šta je dizbalans štitne žlezde?

Postoje dva tipa poremećaja štitne žlezde:
1) Hipotiroidisam (kada tiroidna žlezda ne produkuje dovoljno Tiroksina, tiroidnog hormona odgovornog za regulisanje metabolizma). Takodje je ovo stanje poznato kao smanjena funkcija štitne žlezde i simptomi tog stanja su bezživotna kosa, gubitak kose, zamor, zatvor i dobijanje na težini. Ovo stanje se leči odgovarajućim lekovima kako bi se poravio nivo tiroidnih hormona.
2) Hipertiroidisam, ili preaktivna štitna žlezda, je stanje gde vaša štitna žlezda produkuje i previše Tiroksina. Sobzirom da je ovaj hormone odgovoran da metabolizam funkcioniše kako treba, oni koji imaju ovaj problem mogu primetiti neobičan gubitak na težini i zamor kao i proredjenje i neujednačen gubitak kose.

Zaštitite svoju kosu

Zdrava , raznovrsna ishrana i pravilna nega Vaše kose je od vitalnog značaja kada primetite znake gubitka kose– izbegavanje čestog farbanja i hemijskog tretiranje kose može pomoći da se malo smanji opadanje. Takodje treba izbeći suplemente koji sadrže alge i jod jer oni ometaju funkciju lekova za štitnu žlezdu i tako smanjuju apsorbciju levotiroksina, najbitnijeg sastojka lekova za poremećaj štitne žlezde.


Dijagnostikujte uzrok opadanja kose i tretirajte ga na pravi način


Gubitak kose može biti urokovan različitim faktorima, od ekstremnog stresa do manjka gvoždja u organizmu, čak se može javiti i nakon porodjaja. Medjutim, ako imate i druge simptome poremećaja štitne žlezde pored opadanja kose, proverite krvnu sliku i hormone štitne žlezde i konsultujte se sa ekspertima za kosu oko opcija za ponovni rast Vaše kose.

Za mnoge muškarce i žene sa poremećajem štitne žlezde, opadanje kose je privremeno i obično ponovni rast kreće nakon 3 do 4 meseca od početka lečenja. Trebalo bi znati da kada kosa ponovo poraste, njena struktura i boja može biti drugačija od predhodne. To se dešava često i ne bi trebalo da se brinete zbog toga.

PITANJA PACIJENATA

Posted on November 17, 2014
0

PITANJE:pitanje
Da li pušenje uzrokuje opadanje kose? Ja sam generalno zdrav i vrlo aktivan ali takodje i pušim oko 20 cigareta dnevno i voleo bih da znam da li to uzrokuje proredjenje moje kose.

ODGOVOR:
Poštovani, zdrav život nije upotreba 20 cigareta dnevno. Ne samo što povećava rizik od srčanih bolesti i raka pluća već uzrokuje i mnoga druga stanja, uključujući i opadanje kose.
Studija na identičnim blizancima je otkrila da odredjeni faktori, uključujući veliko konzumiranje alkohola i pušenje može da dovede do gubitka kose. Činjenica je, da muškarac koji puši ima dva puta veću mogućnost da gubi kosu u odnosu na muškarca koji je nepušač i pušači generalno imaju veću tedenciju da imaju proredjenu kosu i ranije počinju da sede. Stručnjaci veruju da toksične materije koje se nalaze u dimu oštećuju DNK u folikulima, kao i da produkuju slobodne radikale koji izazivaju oštećenja ćelija.
Ukoliko to nije dovoljno da prestanete sa tom lošom navikom, onda morate znati i da pušenje uzrokuje prerano starenje, mrlje na zubima i može čak povećati rizik od razvijanja stanja kože kao što su psorijaza, koja može uticati na vašu kožu glave i dovesti do proređenja kose.

2007-me Tajvanska Studija koja je obuhvatala više od 700 muškaraca starijih od 40 godina otkrila je vezu između pušenja i gubitka kose. Učesnici su popunjavali anketu koju je činila njihova porodična istorija ćelavosti, godine kada su prvi put primetili gubitak kose i njihove navike pušenja i uradjen im je fizički pregled. Analiza rezultata je pokazala da oni koji su bili najveći pušači će najverovatnije doživeti muški oblik ćelavosti, bez obzira na porodičnu istoriji vezanu za gubitak kose. Muškarci koji su redovno pušili 20 ili više cigareta imaju dva puta veće šanse da razviju umeren ili ozbiljan oblik gubitka kose, u odnosu na one koji nisu pušili uopšte.
Stručnjacima još uvek nije jasno tačno zašto pušenje može da izazove gubitak kose, ali se misli da može da dovede do oštećenja genetičke strukture folikula, što dovodi do preranog opadanja i proredjenja kose. Hemikalije u duvanskom dimu takođe mogu naškoditi ćelijama koje su odgovorne za održavanje dobre cirkulacije, nepohodne za zdravu i jaku kosu. Slaba cirkulacija na kože glave može uskratiti folikulima esencijale nutritijente neophodne za rast kose.

Ako ste zabrinuti za gubitak kose, dobra je ideja da isključite druge uslove koji mogu da izazovu njen gubitak. Izbacivanjem ove loše navike možete da pomognete da se spreči dalje opadanje kose i posetite stručnjaka za kosu (doktora trihologa) koji će Vam preporučiti adekvatan tretman protiv gubitka kose i tretman za stimulaciju njenog rasta.

 

USPEŠNI REZULTATI

Posted on November 09, 2014
0

Uzrast: 43areata
Pol: ženski
Dijagnoza: alopecija areata
Terapija: lokalna 101 terapija

GUBITAK KOSE JE UTICAO NA MOJ ŽIVOT

Posted on November 08, 2014
0

pricaPišem ovo u subotu uveče. Samo pre 2 godine bi u subotu veče bio sa društvom negde u kafiću. Zadnje godine u srednjoj školi nisam imao nikave znake opadanja kose i gledao sam šta će budućnost da mi donese. Tad je bilo tad a sad je skroz druga priča.
Imam samo 20 godina i za samo 2 godine sam načisto oćelavio zbog nasledne ćelavosti. Svaki dan mog života je bitka koja me polako uništava. Da bi stvari bile gore nema znakova opadanja kose u mojoj familiji. Opadanje kose je promenilo moj život do stepena koji je neverovatan. Ljudi su počeli da komentarišu o mojoj kosi prve godine na faksu ali sam jednostavno ignorisao, ali kad je moja kosa stvarno počela da opada počeo sam da dobijam napade panike i bio sam prinudjen da se vratim kući i da napustim fakuletet.

Koristim Propeciju več godinu dana i nije uopšte pomogla oko mog gubtika kose i moje opadanje je toliko agresivno da neću moći ni da uradim transplantaciju.Na kraju sam se pomirio da ću biti ćelav celog mog života i da nije mojih religioznih verovanja oduzeo bih sebi život do sada.
Dva put sam išao na savetovanje i nije mi pomoglo zato što “prihvačanje mog izgleda i postati time zadovoljan“ jednostavno nije rešenje za mene. Idem u školu sad ali prolazim svaki dan sa kapom ignorirajući ljude i krijući se.Ne mogu da se fokusiram na studije zato što nemam motivaciju i mislim samo na to kako ću biti uvek onaj koga sažaljevaju zato što je ćelav.

Bukvalno sam otšao od nekad bliske grupe prijatleja, izmišljajući laži da imam zdravstvene probleme. Imam i uznemirenost što pogoršava stvari. Gubitak kose me je gotovo ubio. Osećam se kao mrtav čovek koji hoda. Ukrali su mi mladost. Sve što sam ikad hteo u životu je da se družim,da imam prijatelje,familiju i da budem zadovoljan a ja verovatno nikad neću imati to. Kako da iazadjem u svet,da dobijem dobar posao,da se družim,da imam samopouzdanje, da osnivam porodicu kad sam odvratan ćelav tip?
Ja stvarno verujem da je najgora stvar koja može da se desi mladom čoveku da izgubi kosu. Fakt je,da ako si mlad i gubiš kosu,tvoj život će se promeniti. Nemaš izbor. Bukvalno sam zgrožen da nema leka za prerano gubljenje kose i da doktori jednostavno ne shvataju ozbiljno gubitak kose.

Žalim sve mlade muškarce koji ćelave,ako ima takvih tamo (čijem za njih ali ih nikad ne vidim) i samo želim da društvo razume kako nas razara prolazak kroz ovo. Gubitak kose mi je oduzeo samopouzdanje, mladost, motivaciju, prijatelje i moj život. Želim da nađem nešto što može da mi pomogne.

Ricardo Rojas , kao lični frizer Eve Longorie u najnovijem ELLE magzinu objašnjava kako joj brine o kosi. Kosa je više od samog izgleda za Evu Longoriju , objašnjava Rikardo.

Tretman sa uljima od palme
longoria
” Eva Longoria je veliki fan tretmana sa uljima od palme – Ovo je neverovatno ulje da kada se primenjuje na kosi pomaže da zaštitite svaki pojedinačni pramen i potpuno revitalizuje kožu temena. Za ovaj specifični tretman ja koristim Leonor Greyl’s SOIN Naturel de Cheveu (palmino ulje) pomešano sa Leonor Greyl’s Huile Germe De Ble ( ulje od pšeničnih klica). Efekat je sledeći: kosa je temeljno očišćena, pore skalpa su otvorene , a vaša kosa će se osećati kao da se svaki pramen ima dodatnu lakoću “.
Ostali tretmani sa uljima:” Preporučujem primenu tretmana sa uljima na kožu temena jednom mesečno , a posebno je potrebno to raditi u zimskom periodu” kaže Ricardo . “Moj omiljeni proizvod je Regenerescence Naturelle by Leonor Greyl jer sam otkrio da daje najbolju regeneraciju kosi .” Eva je voli jer tada njen skalp normalno ponovo diše!

Evo kako to radi:
1. Nanesite ulje pre šamponiranja , deo po deo, pramen po pramen , koristeći najmanje dve kapi na jednom mestu.
2. Masirajte glavu oko tri do pet minuta
3. Onda operate kosu sa šamponom Creme de Moelle Bambou (šampon od srži bambusa) od Leonor Greyl

Dobro je očešljajte

“Svako ko se brine o tretiranju svog skalpa pravilno, MORA imati dobru četku! Četka od prirodne svinjske dlake od Leonor Greyl je moj pravi pobednik. Pametno je investirati u četku visokog kvaliteta koja neće naškoditi kosi vaših klijenata. To je tajna zadivljujućeg izgleda kose Eve Longorije”.

TV BN Intervju: 101 Hair Clinic

Posted on November 06, 2014
0

 

KERATINSKA NANOVLAKNA

Posted on November 06, 2014
0

keratinNanofibers predstavlja instant rešenje koji omogućava da proređena kosa dobije savršen gust i prirodan izgled za samo nekoliko sekundi. Ove prirodne mikrodlake su napravljene od organskog proteinskog keratina. Mikrodlake ostaju na samoj kosi u toku celog dana sve dok se kosa ne opere.

Ne radi se o spreju, kremi ili šminki. NANOFIBERS je otporan na kišu i vetar zato što je pričvršćen za prirodne dlake uz pomoć MIST PLUS spreja za kosu. Diskretan je i po ničemu se ne razlikuje od vaše prirodne kose. Čak i ukoliko se posmatra vaša kosa sa nekoliko cm daljine uopšte se neće primetiti da se ova mikrovlakna nalaze u kosi. NANOFIBERS je dostupan u 10 različitih boja koji mogu lako da se kombinuju da bi se dobila bilo koja željena boja. Rezultat je savršen prirodni izgled za samo nekoliko sekundi.

Ovaj proizvod koji je potpuno prirodan lako se odstranjuje jednostavnim pranjem kose. Uopšte ne zatvaraju pore kapilicijuma. Preporučuje se za svakodnevnu upotrebu kako kod muškaraca tako i kod žena kod kojih je zabeleženo proređivanje kose. NANOFIBERS nemože da se nanosi na delove kapilicijuma na kojima uopšte nema kose.

savetDa budemo iskreni, mnoge žene sanjaju da imaju predivnu kovrdžavu kosu kao Cheryl Cocle ili Jessica Alba. Poznati su nam inspiracija kada je u pitanju stil frizure ali ono čega zapravo nismo svesni je da mnoge od tih zvezda zapravo nose perike i ekstenzije kako bi imale glamurozan izgled.
Medjutim mnoge od tih zvezda nisu svesne potencijalnog rizika koji imaju zbog takvih frizura.

Trakciona alopecija

Kosa puna ekstenzija dodaje volumen tankoj kosi ili dužinu kratkoj kosi. Ekstenzije se stavljaju ženama koje ne žele da čekaju mesecima da im kosa poraste. Na tržištu postoje razčite vrste ekstenzija, od preskupih od prirodne dlake do najjeftinijih od sintetske dlake. Ovih dana, ekstenzije se apliciraju tako što se zakače za kosu( što manje oštećuje kosu) iako se najčešće lepe za kosu.
Na žalost, iako ovo može izgledati lepo neko vreme, posle dužeg vremena ozbiljna oštećenja nastaju na Vašoj kosi i skalpu. Dodatana težina koja opterećuje Vašu kosu, vrši pritisak na folukule dlake i uzrokuje da kosa postane krta i lakše opada. Poznate ličnosti kao što su Viktorija Bekam i Naomi Kembl su fotografisane sa primetnim proredjenjem kose koje je verovatno uzrokovano ekstenzijama za kosu. Ekstenzije za kosu mogu uzrokovati trakcionu alopeciju, stanje kose koje vodi istanjeju i gubitku kose na odredjenim poljima.

Šta se može učiniti?

Prva bi trebalo prestati nositi ekstenzije. Ni jedan tretman ne može pomoći ako se uzročnik problema ne ukloni. Onda bi se trebalo obratiti ekspertima za kosu (doktorima triholozima) kako bi se odredio i primenio odgovarajući tretman kao bi se stimulisao rast kose na mestima koja su proredjena.

Zapamtite, dok Vam ekstenzije na izgled prave odličnu gustinu i dužinu kose rizikujete zdravlje sopstvene kose. Mnogo je bolje da sačekate da Vam izraste Vaša kosa, ili ako baš ne možete da odolite ekstenzijama , nosite ih samo za specijalne prilike a ne svaki dan.

PITANJA PACIJENATA

Posted on November 03, 2014
0

PITANJE:pitanje

Zadnjih nekoliko nedelja sam primetio da mi se kosa proredila i da se vidi koža glave. Otišao sam kod doktora i preporučili su mi neku terapiju. Medjutim, ja koristim suplemente kreatina jer treniram sa tegovima svaki dan. Pitao sam ih da li ti moji treninzi utiču na gubitak kose i rekli su mi da ne. Medjutim, na mnogim sajtovima sam pronašao da to može da ubrza proces gubitka kose. Da li mi možete potvditi da kreatin može uzrokovati gubitak kose? Sada sam prestao da uzimam kreatin. Da li će se i može li se sada povratiti izgubljena kosa? Kojim sportom mogu da se bavim a da mi ne uzrokuje opadanje kose ili na koji sastav proizvoda za vežbanje bi trebalo da obratim pažnju? Unapred sam zahvalan na svakoj informaciji koju mi date.

ODGOVOR:

Još uvek nije do kraja ispitano i dokazano da li amino kiselina kreatin uzrokuje ili pak pogoršava gubitak kose. Međutim, korišćenjem kreatina kao pojačivača rasta mišićne mase, pokazalo se da povećava i nivo testosterona. Ovo, zauzvrat, može ubrzati gubitak kose kod muškaraca koji su genetski predisponirani da gube kosu, pogotovo ako se uzima u velikim količinama.
Da bi Vam dalje objasni, bitno je da znate da se nasledni gubitak kose javlja kod onih koji imaju genetsku predispoziciju za gubitak kose. Testosteron u telu pod uticajem enzima 5- alfa reduktaze prelazi u hormon dihidrotestosteron (DHT). DHT uzrokuje gubitak kose i dovodi do ćelavosti ukoliko se ne tretira, ispoljavajući se gubitkom kose na kruni glave. To sprečava ćelije da stimulišu nov rast kose, slabi postojeću kosu i izaziva minitijarizaciju folikula, tako da kosa postaje sve tanja i dalje lako opada.

Dakle, spekulacije o povezanosti između kreatina i ubrzanog gubitka kose kod muškaraca zasnovane su na činjenicama da više testosterona ima u telu, i tako se više DHT proizvodi. Klinički magazin sportske medicine potvrdio je ovo kada su sprovedene studije ragbista fakultetskog uzrasta pokazale da kreatin dovodi do znatno povećanog nivoa DHT.
Ako je kreatin bio uzrok vašeg gubitka kose, opadanje bi počelo oko dva meseca nakon što ste počeli uzimati kreatin. Svako reaguje na proizvode i lekove drugačije, tako da iako to može biti mogući uzrok gubitku kose, važnije je da se pre svega dijagnostikuje vrsta gubitka kose.

Trebalo bi da Vam se uradi pregled kose i skalpa (trihološka analiza) od strane specijalista za kosu (doktora trihologa), kako bi se dijagnostikovala vrsta gubitka kose. Spomenuli ste da vam se proredila kosa tako da Vam se koža vidi. Ukoliko je uglavnom tako stanje na kruni glave, velika je veravatnoća da imate mušku naslednu ćelavost- ovo je stanje koje se genetski nasledjuje i najčešći tip gubitka kose, poznat kao androgenetska alopecija.
Pod pretpostavkom da upotreba kreatina nije uzrokovala proredjenje kose, onda bi trebalo da kosa ponovo počne da raste kada ste ste prestali sa njegovim unosom. Medjutim, ako je kreatinin ubrzao proces genestskog gubitka kose, onda ćete prestankom upotrebe kreatina usporiti taj proces ali izgubljena kosa se neće vratiti bez odgovarajućeg tretmana za stimulaciju rasta kose.
Što se tiče vaše molbe za savet oko izbora odgovarajućeg suplementa kako bi pojačali efekat treniranja, ne možemo Vam preporučiti jer mi nismo specijalisti u toj oblasti. Savetujemo da pitate fitnes sručnjaka ili vašeg matičnog lekara.

USPEŠNI REZULTATI

Posted on November 02, 2014
0

Uzrast: 39muska
Pol: muški
Dijagnoza: androgena alopecija
Stadijum: IV prema Norwood-Hamilton
Terapija: lokalna 101 terapija

STORY MAGAZINE Intervju: 101 Hair Clinic

Posted on November 01, 2014
0

Opadanje kose u velikoj meri može uticati na samopouzdanje, aslika 1

mnogi od nas nisu ni svesni da razlog može biti povezan sa nekim

ozbiljnim promenama u našem organizmu. Naša stručna saradnica

objašnjava u kojoj meri stres može biti uzročnik za alopeciju

Piše: dr Dušica Mitrović, triholog, klinika 101 Hair Clinic

Alopecija znači nedostatak kose a može da obuhvati veći ili manji deo

kože glave. Postoji veliki broj razloga koji mogu da dovedu do

gubitka kose. Generalno, alopecije su podeljene u dve grupe:

cikatricijalne (sa formiranjem ožiljnog tkiva) i necikatricijalne.

Cikatricijalne alopecije su tipično izazvane inflamacijom koja

rezultuje destrukcijom folikula što vodi do ireverzibinog gubitka

dlake. Razlozi oštećenja folikula su različiti zapaljenski poremećaji i

keloidne akne, ali isto tako i neke gljlivične infekcije, hemikalije koje

se koriste za ispravljanje kose, mehanička trakcija. Necikatricijalne

alopecije su mnogo učestalije i u ovu grupi spadaju i najčešća forma

opadanja nazvana androgenetskom alopecijom (nasledno proređivanje

kose), zatim alopecija areata (ćelavost na pečate), telogen efluvijum

(difuzno gubljenje kose), trihotilomanija (poremećaj usled čupanja

kose ili dlaka), trakciona alopecija (zbog čvrsto zategnute frizure ili

izazvana hemijskim i termičkim tretmanima), seboroični dermatit

(poremećaj koji se javlja na koži bogatoj lojnim žlezdama i

sebumom), kao i neka ređa stanja. Ponekad tirodna oboljenja,

sistemski lupus eritematodus, dermatofitne infekcije, sekundarni

sifilis mogu da izazovu alopeciju.

DA LI KOSA OPADA ZBOG STRESA

Dugo ponavljanje mita o direktnoj vezi između emocionalnog stresa i

gubitka kose nateralo je mnoge da veruju u to, ali nema naučnih

dokaza koji ukazuju na konkretan emocionlani stres koji može da

bude triger faktor za gubitak kose. Opadanje zavisi od toga o kom tipu

stresa govorimo. Kratkotrajan stres jer kasnite na posao ili imate

previše posla ili nekoliko stresnih dana neće delovati na vaše telo na

način da izazovu gubitak kose te nedelje. Potrebno je više od toga.

Nešto što će učiniti da ne spavate dobro, da izgubite apetit ili da

povećate nivo hormona stresa. Samo stanja koja izazivaju fiziološki

stres mogu da izazovu i opadanje kose. Na primer, počinjete ili

prekidate upotrebu oralnih kontraceptiva ili gubite više od 6 kg težine

ili imate tešku operaciju. Dešavanja poput ovih remete fiziološki

balans vašeg organizma. Drugi stres faktori su strogo niskokalorična

dijeta, porođaj, teška bolest, visoka temperatura, hiruški zahvati i

teške infekcije. Međutim, emocionalni stres isto tako može da vodi do

fiziološkog stresa! Ako prolazite kroz težak razvod, možda ne jedete

pravilno, možete da izgubite na težini i da ne spavate dobro. Sve ovo

može da izazove fiziološki stres i disbalans vašeg sistema. Žene

doživljavaju mnogo stvari svakodnevno koje mogu da ne prepoznaju

kao stresogene. Ako ste jednom imali opadanje kose zbog fiziološkog

stresa, onda će se verovatno ponoviti.

DIJAGNOSTIKA ZA UTVRĐIVANJE PROBLEMA

Kompjuterizovana trihoskopska analiza kose i kapilicijuma (kosmati

deo glave) može da vizuelizuje parametre koji su neophodni da se

jasno proceni koju formu opadanja imate, koliko je ozbiljno i da li

opadanje vodi ka ćelavosti, da li se kosa spontano obnavlja, zatim da

se odredi forma ćelavosti i stanje na koži glave, kao i da dobijete

adekvatan plan tretmana i svoje rezultate tretmana sledite

transparentno. Važna je i kvantitativna analiza gubitka kose da bi se

procenio stepen napredovanja nasledne ćelavosti, a saglasno tome i

mogućnost regeneracije vlakna. Posle pravilno izvedenog tretmana

koji može biti hirurški ili nehirurški, moći ćete postepeno da vidite

očiglednu i predviđenu gustinu kose.

ZAŠTO JE VAŽNO OBRATITI SE STRUČNJACIMA

Svedoci smo da postoji veliki broj reklama na hiljade proizvoda,

losiona, seruma i šampona koji „garantuju” da će rešiti vaš problem

opadanja kose. Mnogi od njih ne samo da neće pomoću u rešavanju

vašeg problema, već mogu da dodatno pogoršaju stanje vaših vlasi i

kože glave. Zato je prvi pravi korak u rešavanju problema kada se javi

opadanje kose da se obratite stručnom licu. Ponekad je ona već počela

da se obnavlja u momentu kada vi primetite da opada. Takođe,

gubitak kose može da bude početni znak 30 tipova zdravstvenih

problema. Međutim, ne žurite sa zaključcima. Možete biti savršeno

zdravi a da gubite kosu! Zato popričajte sa stručnim i odgovornim

licima koji će vas savetovati i usmeriti na adekvatan način.

pricaMislila sam da sam već prevazišla problem sa opadanjem kose, moja kosa je počela da raste i opadanje se smanjilo. Još mi nije jasno šta je bio moj okidač za to ili šta je uopšte bio moj problem.
U mojoj krvnoj analizi SHBG ( globulin koji vezuje polne hormone) je bio povišen, razvila sam grudvicu u mojim grudima i moje dojke su počele da luče mleko iako mi je prolaktin bio na normalnom nivou.

Moj lekar opšte prakse sa svojom neograničenom mudrošču je odlučila da mi prekine Yasmin kontraceptive,koje sam uzimala gotovo 3 godine.
Prekinula sam pre 6 nedelja i moja kosa je počela intenzivno da opada. Gore nego ikad ranije. Ne znam šta da radim,neću da se vratim na tablete zato što neću da pogoršam stanje mojih hormona ako je ovo niveliranje mojih hormona.

Tako sam frustrirana. Počela sam sa Yasminom zato što su mi u 19-oj godini dijagnostikovali policistične jajnike ali sam rodila ćerku sa 23 i nemam nikave druge negativne efkete. Prilično sam dlakava na rukama ali takva sam otkad sam se rodila zato što imam italijansko poreklo.Moja čerka ima 6 godina i ona je dlakava pa mislim da nije hirzuitizam.Sve analize hormona su bile normalne ali moja kosa jednostavno nije rasla. Imala sam potencijal da razvijem hipotiroidizam zato što mi je TSH nivo bio 6 a gornja granica je 5.5 ali je sad pao na 5 pa mi doktorka kaže da nije štitna žlezda u pitanju.
Trepavice i obrve su mi opale toliko da jedva imam neku dlaku pa moram da ocrtavam obrve olovkom.Samo što smo se preselili u novu kuću,i bilo je stresnih 3 nedelja zato što naša nova kuća nije bila gotova pa sam morala sa partnerom i decom da se uselim kod mojih roditelja.Moja kosa je počela da opada baš tad što se poklopilo i sa prekidom uzimanja tableta.

Čak sam i pročitala da je potrebno čak 3 meseca nakon prekida da kosa počne da opada,da bi to bilo vezano sa pilulama. Znam da je glupo ovo da kažem ali moje telo uvek reaguje prilično brzo na promene. Kao npr. na antibiotke,meni je potreban samo jedan dan da bi se osetilo poboljšanje,isto je i sa streoidima koje uzimam kad mi je astma pogoršana.Hoću da mi pregledaju imuni system. Imala sam egceme,astmu,brojne alergije tokom celog života. Pitam se da li sam možda intolerantna na gluten sad ili nešto drugo potstiče moje telo da napada samo sebe.

Osećam umor do stepena da kad se vratim sa posla i stavim moju ćerku da spava ,legnem i ja da spavam. Obično pre 8. Moj doktor mi kaže da je to samo zbog stresova modernog života ali ja znam ljude koje imaju stresni posao,sa dužim radnim satima i više od jednog deteta koji ne izledaju istrošeno kao ja.

Oprostite zbog dugog posta ali osećam ponovo uznemirenost oko opadanja kose.

leonorKako bi ste odabrali odgovarajući šampon bitno je da znate koji tip kose imate.

Masnoća traži češće pranje kose što ponekad vodi do pogoršanja masnoće, ako se koristi neadekvatan šampon. Šamponi koji sadrže silikone, parabene, sulfate dopunski imaju efekat zapušavanja pora dlaka i pogoršavaju masnoću zato što onemogućavaju normalno izbacivanje masnoće preko pora. Masna kosa sa druge strane je naročito neprijatna “priča” za žene, iako je samo posledica masnog tipa kapilicijuma. Masna, bezživotna kosa bez sjaja i elastičnosti, bez volumena i svežine zaista zna da Vam pokvari jutarnje raspoloženje!

ŠAMPONIRANJE I KONDICIONIRANJE

Ukoliko imate masnu kosu, šampon koji bi trebalo da koristite je Bain TS od Leonor Greyl. Ovo je odličan šampon za masan skalp a suve krajeve. Smirujući efekti kreme od zelenog limuna, anti seboroični efekti kvasca i anti perspiranti benefiti sage-a u kombinaciji deluju na čišćenje i seboregulacije masnog kapilicijuma. Vitamini i biljni proteini kondicioniraju, revitalizuju i neguju suve krajeve.

Takođe je odlična ideja da jednom nedeljno uradite dubinski energentski tretman da se obnovi i održi rad žlezda koje luče sebum a nalaze se duboko u koži. Na taj način se osigurava dobra seboregulacija ( kontrola količine izlučenog sebuma). Concentré énergétique je tretman za dubinsko čišćenja pora. Ovaj –per excellence- tretman je na bazi ekstrakata biljaka, biljnih masti da bi se ojačala i stimulisala kosa, obezbeđujući kosi i kapilicijumu maksimalni benefit od prirodnih sastojaka u svom sastavu. Posle prvog tretmana kosa dobija čvrstinu i vitalnost.

STILIZOVANJE MASNE KOSE

Ukoliko imate masnu kosu, koristite specifične proizvode koji se ne ispiraju a koji će dati volumen Vašoj kosi i neće je dodatno otežavati. Tonique végétal je specijalan tonik koji se ne ispira za masan kapilicijum. Formulisan je sa sage-om zbog njegovog antiperspirantnog dejstva i biljnim ekstraktima dlaka konjskog repa bogat mineralima. Ovaj originalan herbalni koncentrat uspeva da poboljša stanje masnog kapilicijuma smanjivanjem produkcije sebuma. Nanesite proizvod ravnomerno na kapilicijumu, pramen po pramen. Treba da se koristi samo posle pranja kose.

Page 8 of 111234567891011