JAGODE ZA ZDRAVLJE VAŠE KOSE

Posted on June 07, 2015
0

jagode.rsMožda ste čuli da jagode imaju povoljan uticaj kod kardiovaskularnih bolesti, šećerne bolesti, raka i procesa starenja, ali znate li koja je njihova korist za vašu kosu?

Iako su jagode siromašne proteinima, mastima i kalorijama, vrlo su bogate antioksidansima i različitim vrstama vitamina i minerala. Po svom ukupnom antioksidativnom kapacitetu nalaze na četvrtom mestu među svim voćem. Time ostvaruju svoj pozitivan učinak na hidriranje kose i smanjeno isušivanje kože glave.

U jagodama se nalazi elaginska kiselina koja prema istraživanju Evropskog istraživačkog društva ima dokazano dejstvo na odlaganje početka naslednog gubitka kose.

Jagode su bogate i vitaminom C koji nadopunjuje delovanje antioksidanasa, te folnom kiselinom i vitaminima B5 i B6, čiji nedostatak može dovesti do gubitka kose.

Mangan i bakar u sastavu ovog voća formiraju komplekse s dikarboksilnim kiselinama, koji su delotvorni inhibitori gljivičnog rasta.

Sveže jagode sadrže alfa-hidroksi kiseline, limunsku i jabučnu kiselinu i beta-hidroksi kiseline i salicilnu kiselinu koje su bitne za uklanjanje mrtvih ćelija sa kože.

HOLIVUDSKA FRIZURA I SA TANKOM KOSOM

Posted on June 07, 2015
0

holivudska frizuraStalno tragate za frizurom koja će vašu tanku kosu učiniti punijom?
Sa nekoliko standardnih pravila za kosu, vaša kosa će dobiti volumen za kratko vreme. Upotreba pavih proizvoda za volumen kose će učiniti da vaša kosa izgleda bujno.
Mousse aux Lotus, Leonor Greyl, pena koja se nanosi za oblikovanje kose, daje kosi volumen i čvrstoću.
Odličan način da vaša kosa izgleda bujno je da uz pomoć ove pene napravite talasast izgled vaše kose ili kovrdže.
Blago stepenasta frizura i dužina kose do ramena je moderna frizura koja će učiniti da vaša kosa izgleda bujna, sveža i zdrava.
Uživajte u stilu Kameron Dijaz i sa ponosom pokažite svaki pramen vaše kose!

USPEŠNI REZULTATI

Posted on June 07, 2015
0

zenska androgena alopecijaUzrast: 28
Pol: ženski
Dijagnoza: androgena alopecija
Stadijum: II prema Ludwig
Terapija: lokalna 101 terapija

struktura koseStarost menja strukturu Vaše kose tako što utiče na način na koji folikul produkuje dlaku. Kako starimo, usporava se rast kose iz folikula što rezultuje ispravljanju kose. Na isti način kako se pigment gubi godinama javlja se seda kosa, usporava i funkcija folikula rezultujući opadanjem kose i rastom slabije kose. Žene koje su u menopauzi mogu primetiti kako im se kosa menja a još više u kasnijim, zrelijim godinama. Efekat koju starost ima na rast kose i njenu strukturu nije detaljno ispitana, pa i dalje ostaju nerzjašnjena razna pitanja u medicinskom društvu o tome kako se tačno kosa menja sa godinama.

vitamin D Određeni vitamin i minerali igraju veliku ulogu u održavanju zdravlja Vaše kose. Vitamin D je zadužen da obezbedi pravilan ciklus folikula dlake i da stimuliše rast kose. Odrasli bi trebalo da unose bar 600 internacionalnih jedinica ili 15 mikrograma dnevno, prema odeljenju dijetetskih suplemenata nacionalnog instituta zdravlja. Premalo ove hranljive materije, koju dobijamo od sunca, ribljeg ulja i određenih mlečnih proizvoda, može imati negativan uticaj na folikule dlake.


Životni ciklus
Vitamin D pomaže održavanju ciklusa rasta kose, od faze rasta, preko regresivne faze do faze mirovanja. Vitamin D reguliše epidermalnu proliferaciju i diferencijaciju preko receptora koji je odgovoran za normalno funkcionisanje folikula. Kada se pojavi deficijencija vitamina D, kosa može izgledati oštećeno i imati slab rast.


Nedostatak rasta
Vitamin D utiče na folikule kroz stimulaciju rasta kose. Bez dovoljno vitamina D u folikulima dlaka , rast kose se može usporiti ili prestati. 2002. godine studija Kalifornijskog univerziteta, medicinskog fakulteta u LA, objavljena u žurnalu “ Endokrinologija” otkrila je da Vitamin D3 verovatno stimuliše rast dlaka kod miševa kojima inače nije rasla dlaka. Da bi ovo postigao, vitamin D3 čak stvara rast novih folikula dlaka.


Karekteristike vitamina D
Vitamin D vitamin je liposolubilni vitamin, što znači da se višak zadržava u mastima tela a ne izbacuje se iz tela. Iako su česte deficijencije vitamina D, može se pojaviti i hipervitaminoza vitamina D. Nivo vitamina D u krvi se može ispitati analizom krvi na koju vas pošalje vaš doktor. Trebalo bi pažljivo ispitati da li možda vaš slab rast

USPEŠNI REZULTATI

Posted on May 23, 2015
0

muska alopecijaUzrast: 25
Pol: muški
Dijagnoza: androgena alopecija
Stadijum: IIA -> IIIA prema Norwood-Hamilton
Terapija: lokalna 101 terapija

proteini svileProteini svile čine kosu glatkom, mekom i svilenkastom, a posebno odabrana biljna ulja povećavaju elastičnost i poboljšavaju strukturu dlaka. Pri tome je ne otežava i neće je slepiti a ipak joj daje volumen.
Serum de Soie Sublimateur je formula koja sadrži proteine svile i biljno ulje i odličan je proizvod za kondicioniranje kose.
Serum de Soie Sublimateur od Leonor Greyl je jednostavno savršen da istakne lepotu vaše kose. To je jedan od omiljenih proizvoda Penelope Kruz, za sjaj i svilenkasti izgled njene guste i kvalitetne kose.

PITANJA PACIJENATA

Posted on May 23, 2015
0

transplantPITANJE: Razmišljam se da uradim transplataciju kose ali sam čuo da i nakon nje mogu gubiti kosu. Da li je to istina? Šta je nabolje učiniti da se zaustavi opadanje kose nakon što uradim tansplataciju? Ne bih želeo da potrošim sav taj novac na transplataciju ako ću ionako ostati ćelav!

ODGOVOR: Hvala Vam na pitanju! Kratak odgovor je da- možete imati gubitak kose nakon transplatacije. Opadanje može voditi ka razvitku dva stanja gubitka kose koje može biti trenutno ili trajno stanje.
Privremeni gubitak kose nakon transplatacije je čest i uzrokovan stanjem koje je uzrokovano stresom i manifestuje se kao Telogeni Efluvijum ( TE). Trauma skalpa tokom transplatacija može uzrokovati Telogeni Efluvijum iako se to tek manifestuje obično tri meseca nakon operacije. To se dešava zato što je Telogeni Efluvijum direktno povezan sa ciklusom rasta kose i uzrokuje da folikuli dlake prerano uđu u fazu mirovanja.
Potrebno je primeniti tretman za rast kose kod Telogenog Efluvijuma koji će podstaći rast kose i biljni tonici iz 101 linije će dati najbolje rezultate kod ovog stanja.
Drugi tip opadanja kose koji muškarci mogu doživeti nakon transplatacije je nasledno stanje, androgena alopecija.
Razlog zbog koga se ovo stanje može dogoditi je zato što ste već imate genetsku predispoziciju za gubitak kose, i dok je jedna regija popunjena transplatiranom kosom, ostatak kose ostaje podložno razvitku muške nasledne ćelavosti.
Nakon transplatacije,iako nova kosa koja je transplatirana može normalno da raste, bilo koja oblast kose između i oko transplatirane kose je i dalje podložna opadanju kose i razvijanju obrasca muškog tipa gibitka kose( kruna glave, uključujući i temeni deo i zalistke). U nekim slučejevima, to može stovoriti neprirodan izgled sa proređenjima oko transplatirane kose.
Generalno preporučujemo da svaki muškarac koji odluči da uradi transplataciju, uvek prvo proba sa šestomesečnom lokalnom terapijom ( biljni tonici iz 101 linije proizvoda) pre zahvata. To je dobro da bi se kosa ojačala id a bi se preveniralo neko buduće opadanje kose iako Vam se može dogoditi das a samo lokalnim tretmanom dobijete željene rezultate kao naši pacijenti iz 101 HAIR CLINIC čije pre i posle slike možete videti na našem sajtu. Međutim, ako ipak se odlučite da prvo krenete sa transplatacijom onda je nakon zahvata tretman za muški tip gubitka kose obavezan.

USPEŠNI REZULTATI

Posted on May 12, 2015
0

Uzrast: 3areata-3g
Pol: muški
Dijagnoza: alopecija areata
Terapija: lokalna 101 terapija

 

 

Zeleni sokovi, povrće kao što je spanać, blitvazeleno povrce i kelj obezbeđuju dosta gvožđa organizmu i što je povrće zelenije to je bolje. Vašem telu je dvožđe potrebno da dopremi kiseonik svim ćelijama u telu i održava dobar protok krvi. To će zauzvrat pomoći da se dopreme hranljive materije sklapu i folikulima dlaka. Dodavanje zoba u vaš sok za doručak je odličan način da se poveća nivo gvožđa u organizmu i da se osećate sitom duže vreme.

USPEŠNI REZULTATI

Posted on May 12, 2015
0

Uzrast: 29zenska
Pol: ženski
Dijagnoza: androgena alopecija
Stadijum: II-2 prema Ludwig
Terapija: lokalna 101 terapija

КOLIKO ČESTO BI TREBALO PRATI KOSU?

Posted on April 28, 2015
0

prati kosuSamo pranje kose vam daje veliki osećaj svežine i lep miris.
Međutim, da li ste znali da je svakodnevno pranje kose je čini suvom, bezživotnom i sklonom kidanju.

Dr Mirmiani , dermatolog i specijalista trihologije kaže da na dlake gleda kao na vunenu nit. Što više perete kosu, ona gore izgleda. Nema potrebe da perete kosu svaki dan . Često pranje će učiniti da vaša kosa izgleda kao slama . Takođe, često pranje čini kosu mekšom, opuštenijom i zahteva korišćenje više proizvoda za oblikovanje.
Potreba za pranjem kose je različita od osobe do osobe, u zavisnosti od tipa kose i stepena mašćenja.
Izraženije mašćenje zahteva češće pranje.

Žena sa čvrstom, dugom ili kovrdžavom kosom ne moraju prati kosu nekoliko dana, jer se masnoće sa kože glave polako prenose duž dlake, tako da kosa ima tendenciju da bude suva i zahteva malo šamponiranje objašnjava dr Loid , sa Univerziteta u Majamiju.

Tanka i ravna kosa se više masti , tako da je njeno pranje svaki drugi dan sasvim dovoljno uz adekvatan šampon.

Muškarci bi trebalo da peru kosu takođe svaki drugi dan. Kada je izrazito masna, može se prati i svaki dan ali samo sa pravim izborom šampona ili kombinacijom više šampona preporučenih od strane eksperta –trihologa.

Nakon kratkog pregleda skalpa, triholozi iz 101 Hair klinike, će odabrati adekvatan šampon za vaš tip kose i daće vam savete za negu kose.

101 Hair klinika za lečenje opadanja kose i problema kože glave – Beograd, Srbija

101 Hair klinika za lečenje opadanja kose i problema kože glave – Zagreb, Hrvatska

USPEŠNO SMANJITE MAŠĆENJE KOSE

Posted on April 28, 2015
0

limetaUlje limete je jedan od najboljih eteričnih ulja za tretman masne, bezživotne, grube i naelektrisane kose . Ovo ulje je puno esencijalnih nutritijenata koje neguju kožu glave i daju kosi prirodan sjaj . Masna kosa često je osnova za pojavu peruti jer lako privlači prašinu i prljavštinu .

Limeta brzo uklanja masnoću i duboko hidrira kožu temena, pomažući koži da se oslobodi peruti, suvoće i svraba . Odlično kondicionira kosu. Bain TS šampon Leonor Greyl Lime sadrži ulje limete kao glavni sastojak, efikasno kontroliše mašćenje kose i pritom joj daje vitalnost i sjaj

KUPINE SPREČAVAJU NASLEDNU ĆELAVOST

Posted on April 28, 2015
0

kupine

Ako ste već jeli kupine, današnji eksperti za kosu kažu da će se smanjiti verovatnoća da će te imati problem sa naslednim opadanjem kose.

Prema novim studijama, odredjeni vitamini i bioflavonoidi mogu da povećaju funkcionalnost i zdravlje folikula dlaka i obezbedjuju rast kvalitetne i lepe kose koja će trajati do zrelijih godina.

Ideja je da super antioksidativna hrana može biti ključna u prevenciji opadanja kose, navode vodeće istraživačke institucije u Engleskoj. Centar za istraživanja kože na Univerzitetu Queen Marys univerziteta u Londonu, u saradnji sa Medicinskim centrom Farjo u Unilever R&D, je objavio rezultate apstraktnosti oksidativnog stresa i starenja ćelija u androgenoj alopeciji. Kupine imaju naveću sadržinu antioksidanasa, preko 5.7 µmol po porciji.

Ovaj antioksidativni kapacitet se pripisuje vitaminu C i E i drugim fitonutritijentima kao antocijanini i drugi fenoli. Kupine pomažu pri zaštiti organizma od slobodnih radikala. Čišćenje slobodnih radikala je od suštinskog značaja za zdravlje vitalnih organa i kose

LUBENICA- IZVOR ENERGIJE ZA TELO I KOSU

Posted on April 28, 2015
0

lubenicaLubenica je čudesan plod tropskog tla . Utvrđeno je da potiče iz južne Afrike, a kasnije je počela da se gaji u svim tropskim zemljama. Zbog visokog sadržaja vode, čak 95 %, na najbolji način pomaže da se pobede nepodnošljive temperature u letnjem periodu i spreči dehidratacija .

Odličan je izvor energije jer sadrži elektrolite ( natrijum i kalijum ) , minerale i ugljene hidrate koji daju telu adekvatnu hidrataciju i energiju . Ona takođe ima efekat podmlađivanja jer sadrži antioksidanse likopen i vitamin A.

Lubenica ima u izobilju količine fitonutritenta citrulin što povećava nivo arginina u telu . Arginin je amino kiselina koja poboljšava cirkulaciju krvi u skalpu i podstiče rast kose . Ima efekat povećanja protoka krvi u skalpu i omogućava isporuku proteina i minerala koji podržavaju rast kose .

Posle aktivnog vikenda vratite energiju telu i kosi za nedelju koja sledi .

Na poziv urednika online magazina Wannabe, deo našeg medicinskog tima prisustvovao je na otvaranju prvog online magazina za muškarce Wannabe Man.

Uz relaksiranu muzičku atmosferu sa akustičnim Beogradskim orkestrom, prisustvovao je veliki broj poznatih ličnosti. Medju poznatim licima bio je Milan Kalinić, Sara Jovanović, Snežana Dakić, Miloš Maksimović, Iva Štrljić, Romana Panić i mnogi drugi. Sadržaj portala Wannabe Man će se sastojati od tema koje se odnose na muškarce , intervjua sa eminentnim ličnostima i gradskih dešavanja u Beogradu.

101 HAIR CLINIC će biti stručni saradnik ovog magazina ,koji će edukovati muškarce koji imaju probleme sa kosom i kako ih rešavati.

 

leonorOrganski proizvodi štite zdravlje ljudi i doprinose očuvanju prirodne lepote. Hemijski šamponi i preparati pridonose pogoršanju zdravlja ljudi. Specijalisti dermatolozi i triholozi naglašavaju da ovakvi proizvodi za kosu vode senilizmu. Sa ciljem da se izbegne starenje, sve više ljudi se orijentišu organskim proizvodima za kosu.

Šta treba da sadrže ovi organski proizvodi?

Treba da sadrže biljke (prirodne herbalne sastojke). Kako i da, što mnogo ljudi zaboravlja, iz ovih proizvoda treba da budu isključene parabenske supstance. Takodje ne treba da sadrže životinjske supstance. Parabeni se često koriste u kozmetici i proizvodima za kosu, i smatra se da izazivaju alergijsku reakciju. Postoje i supstance koje mogu biti iskorišćene kao alternativa parabena. To su propilparaben, butilparaben i etilparaben. Ove supstance su štetne, zato što narušavaju endokrini sistem i imitiraju estrogen. Pri korišćenju proizvoda za kosu sa ovakvim supstancama, verovatno ćete zapaziti iritaciju i osetiti svrab na kapilicijumu.

101 HAIR klinika osim što u svom sastavu ima medicinski deo koji se bavi problemima vezanim za opadanje kose i problemima kapilicijuma takodje ima deo koji je posvećen zdravlju i nezi Vaše kose. Koristimo proizvode koji su isključivo herbalnog i organskog porekla (Leonor Greyl – Pariz). Na taj način ne samo što se brinemo za vašu kosu na prirodan način već štitimo i vaše zdravlje. Organski herbalni proizvodi koje koristimo nemaju negativan efekat po zdravlje čoveka.

Page 4 of 111234567891011