USPEŠNOST U LEČENJU OPADANJA U PEČATIMA

Posted on November 16, 2016
0

PRAVOVREMENI I  USPEŠAN 101 TRETMAN U LEČENJU ALOPECIJE AREATE ( OPADANJE U PEČATIMA)

pravovremeni-i-i-uspesan-101-tretman-u-lecenju-alopecije-areate

Pacijentkinja se javila sa intenzivnim opadanjem kose od preko 150 dlaka dnevno koje traje par meseci. Kontinuirano je formiranje novih polja bez kose, a postojeća se povećavaju.

Dermoskopske promene ukazuju na aktivni gubitak kose i verovatnoću daljeg opadanja. Bez sumnje su prisutni i prepoznatljivi tipični dermoskopski znaci za alopeciju areatu.

Doktori triholozi počeli su sa primenom 101 protokola koji je predviđen za ovu formu opadanja. Zaustavljanje opadanja kose postignuto je kroz mesec i po. Terapiju smo nastavili primenom stimulativnih tonika za rast kose i specijalnih tonika za alopeciju areatu.

Postepeno je krenuo rast kose, prvo u manjim poljima, a nakon 6 meseci popunile su se i najveće zone opadanja.

Disciplinovanom terapijom rezultati su mogući i kod alopecije areate.

SEMENKE BUNDEVE ZA ZDRAV RAST KOSE

Posted on November 14, 2016
0

SEMENKE BUNDEVE ZA ZDRAV RAST KOSE

Semenke bundeve sadrže masna ulja sa linolenskom i oleinskom kiselinom , obe poznate po sprečavanju proizvodnje kancerogenih ćelija . Oni su takođe odličan izvor vitamina A , B6 i C. Pored toga , sadrže korisne hranljive materije kao što su cink , magnezijum , kalcijum i gvožđe . Sve ove hranljive materije će poboljšati vaše celokupno zdravlje , a samim tim i poboljšati zdravlje vaše kose . Seme takođe sadrži kukurbitin , jedinstvenu amino kiselinu koja može biti odgovorna za njihov pozitivan uticaj na rast kose .

semenke-bundeve-za-zdrav-rast-kose


Veruje se da ulje iz semena bundeve utiče na nivo testosterona i androgena u telu.

Ove semenke su prepune omega-3 masnim kiselinama i stoga će Vam kosa biti jača, mekša i sjajnija . Pročitajte i naučite više o tome kako zapravo semenke bundeve imaju uticaja na zdravlje Vaše dlake:

Kao što je jasno iz gore navedenih činjenica , sada možemo reći da je njeno bogatstvo srednje ime i semenke bundeve će poboljšati Vaše zdravlje , bilo da je to telo , kosa ili koža . Bogate su vitaminom A, K , B ( biotin ) , cinkom i sumporom koji su suštinski važni za zdravlje Vašeg skalpa i snagu dlake.
Bogate su i vitaminom E , koji će Vam takođe pružiti sjajnu kosu . Oni se smatraju odličnim namirnicama jer su bogate proteinima , dijetalnim vlakanima , vitaminima, mineralima i dobrim mastima za Vaše telo . Zato se zaključuje da će se pobrinuti za Vaše zdravlje uopšte i stoga je veoma zdrava užina .
B vitamin u semenkama bundeve pomoći će da se poveća rast kose dok vitamin C podstiče proizvodnju sebuma koji je prirodni balzam za kosu.

 

Dodajte ulje od semenki bundeve u salatama , jedite ih na miru kao užinu ili dodajte Vašim jutarnjim žitaricama. Konzumiranje šake semenki dnevno može koristiti u borbi za rast kose .
Posebno u ovo doba godine , semenke bundeve su lako dostupne u mnogim prehrambenim prodavnicama I prodavnicama zdrave hrane.

UMESTO DA PRIHVATITE, REŠITE ĆELAVLJENJE

Posted on November 13, 2016
0

UMESTO DA PRIHVATITE, REŠITE ĆELAVLJENJE

Godinama se nameće uverenje da je gubitak kose normalan kod muškaraca. I da ga treba prihvatiti kao sastavni deo procesa sazrevanja muškarca.
Nezavisno koliko gubitak kose narušava samopouzdanje kod muškarca, on bi trebao dostojanstveno prihvatiti činjenicu da gubi kosu. Ovakva uporna verovanja dugo su obeshrabrivala muškarce u traženju tretmana protiv gubitka kose.

umesto-da-prihvatite-resite-celavljenje

Danas su se stavovi promenili .
Imate li režim treninga od strane instruktora u teretani, onda možete imati i režim za tretman kose propisan od strane Vašeg lekara – trihologa.
Normalno je da Vam se ćelavljenje ne sviđa. Normalno je da Vam smeta proređivanje kose kada imate 25 godina. Normalno je da želite sprečiti gubitak kose.
Muškarac 21.veka ignoriše zastarela verovanja koja su ga uveravala da prihvati gubitak kose kao normalnu pojavu.

Umesto prihvatanja ćelavljenja koje mu se ne sviđa i koje mu smeta, savremeni muškarac prihvata tretman za rast kose kao normalan izbor muškarca koji želi zadržati svoju kosu.

ČAJ OD ĐUMBIRA ZA ZDRAVLJE VAŠE KOSE

Posted on November 11, 2016
0

PREDNOSTI KOJE VAM NUDI ČAJ OD ĐUMBIRA ZA ZDRAVLJE VAŠE KOSE

Od davnina, se smatra da čaj ima mnoga lekovita svojstva. Već više od 2000 godina, limun i đumbir su deo medicinske terapije. Oni se u suštini koriste za sprečavanje i lečenje brojnih zdrastvenih problema. Osim poboljšanja cirkulacije u vašem telu on ubrzava metabolički proces. I limun i đumbir su popularni sastojci energetskih pića i to, takodje, sa dobrim razlozima.

prednosti-koje-vam-nudi-caj-od-dumbira-za-zdravlje-vase-kose

Za mnoge ljude problem sa kosom je neizostavan deo njihovog života. Bez obzira da li je upitanju svrab u predelu glave, gubitak ili proredjenje kose, odražava se na psihu ljudi dovodeći Vas do ivice depresije. Za ljude koji pate od gubitka kose doktori često preporučuju ishranu bogatu vitaminima kao što su vitamin A i vitamin C. Oni pomažu u borbi protiv proizvodnje DHT u vašem skalpu, i tako zauzvrat stimulišu rast kose. Zbog toga što je čaj od đumbira i limuna prepun vitamina i antioksidansa vi ćete biti u mogućnosti da se uhvatite u koštac sa vašim problemima kose lako i prirodno.

Đumbir ima prirodna antiseptička svojstva koja su idealna za uklanjanje peruti. Đumbir ima prirodnu sposobnost da stimuliše protok krvi u skalpu. Bolji protok krvi stimuliše folikule dlake da produkuju dlaku. Đumbir je odličan za suvu i lomljivu kosu, jer sadrži vitamine, cink i fosfor koji daju sjaj Vašoj kosi.

101 TERAPIJA ZA OPTIMALNU GUSTINU KOSE

Posted on November 09, 2016
0

101 TERAPIJA ZA OPTIMALNU GUSTINU KOSE

Slabljenje kose na kruni glave počelo je još u pubertetu i postepeno se pogoršavalo narednih 5 godina. Kosa je počela da menja svoj kvalitet.Postala je tanka i beživotna. Najizraženije vizuelne promene su na kruni glave i na temenom delu.zenska-androgena-alopecija

Trihoskopska analiza je potvrdila promene u ovim segmentima i pokazala smanjen broj dlaka i njihovo istanjenje. Prisustvo masnih čepova samo doprinosi nedostatku zapremine kose. Labaratorijski testovi su bili normalni ali pacijentkinja navodi određene hormonalne varijacije u pubertetu.

Sa 101 individualnom terapijom se dobiju željeni rezultati.
Pacijentkinja je bila i više nego zadovoljna jer posle toliko propalih poikušaja, po prvi put je dobila rezultate sa samo 101 terapijom.

HORMONI I NJIHOV UTICAJ NA KOSU

Posted on November 07, 2016
0

HORMONI I NJIHOV UTICAJ NA KOSU

hormoni

Vaši hormoni svakako igraju veliku ulogu u promeni strukture Vaše kose. Možete primetiti da se najveće promene vezane za kosu javljaju kada dolazi do promena u nivoima hormona: pubertet, trudnoća i menopauza. Ovo je delimično zbog efekta koji Vaši hormoni imaju na tiroidnu žlezdu, tvrde naučnici. Hormoni koji se produkuju od strane Vaše tiroidne žlezde mogu uzrokovati da Vaša kosa postane suvlja i slabija vremenom. Dok velika količina hormona tokom trudnoće čini Vašu kosu mekšom i sjajnijom.

PREPOZNAJTE SVOJU FORMU GUBITKA KOSE

Posted on October 30, 2016
0

PREPOZNAJTE SVOJU FORMU GUBITKA KOSE

prepoznajte-svoju-formu-gubitka-kose

Gubitak kose može se manifestovati na mnogo različitih načina, zavisno od etiologije,odnosno uzročnika koji ga izaziva. Opadanje kose može se javiti iznenada ili postepeno i može biti privremeno ili trajno.

Najčešći simptom gubitka kose je postepeno istanjivanje vlasi. Ovaj simptom ukazuje na naslednu formu gubitka kose koja se javlja i kod muškaraca i kod žena. Kod muškaraca se kosa, osim toga često povlači u frontalnoj liniji, u zaliscima i na temenom delu. Žene obično zadrže frontalnu liniju, ali imaju značajno istanjenje u području krune.

Moguća je i pojava kružnih zona bez kose. Tada govorimo o alopeciji areati. Ovaj tip gubitka kose osim vlasišta ponekad zahvata i bradu i obrve. U nekim slučajevima vlasište je nadraženo, što je praćeno pojavom svraba.

Iznenadni gubitak kose: fizički ili emotivni šok može uzrokovati iznenadni gubitak kose. Opadaju celi pramenovi pri češljanju ili pranju kose, pa čak i pri nežnom povlačenju. Ovakva forma difuznog gubitka kose poznata je pod nazivom efluvium.

Ovo su najčešći oblici gubitka kose, što ne znači da se manifestuju toliko jasno. Isto tako,neretko prelaze iz jednog u drugi.

Iako ponekad i sami možete prepoznati formu gubitka kose, ipak se za postavljanje tačne dijagnoze obratite stručnom osoblju. Samo uz tačnu dijagnozu lečenje može biti uspešno.

STRES UZROKUJE OPADANJE KOSE?

Posted on October 25, 2016
0

STRES UZROKUJE OPADANJE KOSE?

stres
Mit: Stres može izazvati gubitak kose

Istina: Iznenadna pojava stresa,bilo pozitivnog ili negativnog,može dovesti do opadanja kose,poznatog kao Telogeni Effluvium.
Ali svakodnevne stresne situacije ne uzrokuju opadanje kose. Zbog nekoliko stresnih nedelja na poslu neće vam opasti kosa.Potrebno je mnogo više od toga,potreban je fiziološki stres organizma.
Najčešći uzrok Telogenog Effluviuma je zapravo porođaj.Ostali uzroci su-prolongirane bolesti,opšta anestezija,visoka temperatura,krash dijete.
Pregledom kose i kože glave (trihološkom analizom) lekari određuju stepen proređenosti kose, uzrok njenog opadanja, stanje kože i mogućnost rasta nove kose.

SA 101 TRETMANIMA KOSE DO ŽELJENIH REZULTATA

Terapijom 101 tonicima kojoj je priključena laserska biostimulacija, naš pacijent dobio je vidljivo zgušnjavanje kose. Uprkos dugogodišnjoj nezi i pokušajima stimulacije kose različitim proizvodima, željene rezultate postigao je tek kad je počeo sa 101 tretmanima.
13087460_857388694407099_4081355422445757837_n
Proređenost kose vidljiva u temenom delu nastala je kao rezultat genetske predispozicije, tako da je reč o androgenetskoj alopeciji s predominantnom manifestacijom na temenu. Ali isto tako postojala je proređenost u središnjoj liniji glave usled dugogodišnjeg stila frizure. Pacijent nije morao da menja frizuru kako bi dobio odlične rezultate u središnjoj liniji i vidljivo poboljšanje u temenom delu.

Pravilno izaberite tretman kose kako biste dobili vidljive rezultate!

NAJBOGATIJI IZVOR VITAMINA C ZA VAŠU KOSU

Posted on October 21, 2016
0

NAJBOGATIJI IZVOR VITAMINA C ZA VAŠU KOSU

vitamin-c

Crvena, žuta i zelena paprika su šaren i ukusan izvor vitamina Ckoji je bitan za zdravu kosu iz više razloga.
Paprike su broj jedan na listi hrane najbogatije vitaminom C, a posebno žute.

Vitamin C pomaže telu da koristi ne-hem gvožđe, koja se nalazi u biljnim izvorima gvožđa, da obezbedi dovoljne količine eritrocita koji donose kiseonik do folikula.

Vitamin C je takođe važna za formiranje kolagena, strukturnog vlakna koja pomaže telu da * drži * sve zajedno, bukvalno. Folikulima dlaka, krvnim sudovima i koži je potreban kolagen da b i ostali zdravi i imali optimalan rast. Čak manji nedostaci vitamina C dovode do suve, krte kose koja se lako lomi.
Zato dodajte sveže paprike svakom svakom svom obroku i salati.

DOBROBITI LANENOG ULJA ZA VAŠE ZDRAVLJE I ZDRAVLJE VAŠE KOSE

Lan se smatra jednom od najstarijih pripitomljenih biljaka na Zemlji.

Ova biljka predivnih plavih cvetova bogat je izvor esencijalnih masnih kiselina, većinom višestruko nezasićenih, dijetalnih vlakana, esencijalnih aminokiselina i brojnih drugih hranjivih stvari.
Semenke lana obiluju vitaminima B, C i E, te fitosterolima, kao i kalcijumom, selenom, bakrom,gvožđem,cinkom, magnezijumom, fosforom i kalijumom.

Ulje lana, dobijeno presovanjem zrelih semenki lana, sadrži linolnu (omega-6), oleinsku (omega-9),palmitinsku masnu kiselinu, a velike količine alfa linolne kiseline (omega-3)u njegovom sastavu čine ga najbogatijim biljnim izvorom omega-3 masnih kiselina.

Široki lekoviti spektar lana ogleda se delovanjem na ćelije raka (prevencija raka dojke, jajnika i prostate), na mozak (prevencija moždanog udara), aterosklerozu i srčanetegobe, artritise, upalu mokraćne bešike,probavu (blaga laksativna svojstva) i metabolizam. Laneno ulje koristi se i za zacjeljivanje ožiljaka, kod opeklina, upala, ekcema, psorijaze i kožnih osipa.

lan

EFEKTI NA KOSU

Masne kiseline, vitamini i minerali u sastavu lanenog ulja daju, odnosno vraćaju zdravlje kosi.

Omega-3 masne kiseline poznate su po svom efektu smanjenja stresa i njegovih efekata na organizam. Među kojima se nalazi i najčešći oblik opadanja kose uzrokovan stresom, telogeni efluvium.
Ranije spomenuta alfa linolna kiselina, kao i gama linolenska i oleinska kiselina, inhibiraju enzim 5alfa reduktazu, odgovoran za konverziju muškog polnog hormona testosterona u njegov metabolit dihidrotestosteron (DHT). Vezivanjem za receptore na korenu dlake, DHT u ćeliju šalje signal kojim se zaustavlja rast kose. Kao posledica poslatih negativnih poruka dlaka postaje sve tanja. Dok se u potpunosti ne zaustavi njena produkcija.
Zbog svega navedenog redovna primena lanenog ulja zaustavlja opadanje kose i podstiče njen rast.
Osim toga eliminiše i perut, te kosu održava hidriranom, čineći je tako sjajnom i zdravom.

Ulje semenki lana može se kombinovati na više načina u ishrani.  Začinite salatu lanenim uljem ili dodajte kašičicu svežem kravljem siru nakon treninga i tako dobijete kvalitetan proteinsko-masni obrok. U svakom slučaju, uključite ga u ishranu i iskoristite njegove dobrobiti.

IDEALNA GUSTINA TEMENA NAKON 101 TERAPIJE

Posted on October 17, 2016
0

IDEALNA GUSTINA TEMENA NAKON STIMULATIVNE 101 TERAPIJE

Temeni deo se postepeno istanjuje par godina, a gustina kose je vidljivo smanjena.
Trihološka analiza pokazuje znake minijaturizacije dlake, smanjen broj dlaka I izraženo smanjeni kvalitet kose.
Doktori-triholozi iz 101 Hair Clinic su isplanirali stimulativnu terapiju koja je bila usmerena da poveća broj dlaka preko podsticanja funkcije folikula dlake. Za samo par meseci broj dlaka je bio dupliran.

androgena-alopecija

Clj dalje terapije je bio poboljšanje kvaliteta dlake, koji je isto tako za par meseci ostvaren.
Pravilni plan 101 terapije I disciplina pacijenta je omogućila brže I efikasne rezultate u rastu kose.

SAVREMENA METODA TRANSPLANTACIJE KOSE

Posted on October 14, 2016
0

SAVREMENA METODA TRANSPLANTACIJE KOSE

Od prvog postupka transplantacije kose koja je urađena pre više decenija, tehnologija i tehnika su se znatno razvile pa su rezultati transplantacije kose danas znatno veći. Jer se transplantacija izvodi najnovijom tehnologijom i rade je kvalifikovan i iskusan tim specijalista.

Danas je transplantacija kose relativno jednostavan i ambulantni postupak. To traje svega nekoliko sati. S obzirom da vaša kosa raste oko 1.5 cm mesečno, možete očekivati da ćete videti prvi rast u roku od nekoliko meseci. A relativno puni rast u prvoj godini.

transplantacija-kose

Ključ za potpuno prirodni izgled rezultata transplantacije je odabir pravog hirurga. Mnogi doktori mogu presaditi dlake. Ali ne poseduju svi značajnu kombinaciju iskustva, tehničkih i umetničkih veština kako bi se dobio rezultat koji želite. Čak i sa današnjom naprednom tehnologijom, neiskusan hirurg može uzrokovati slabe rezultate.
101 HAIR CLINIC vam obezbedjuje mogućnost izvodjenja transpantacije od strane hirurga sa višedecenijskim iskustvom koji imaju veliko znanje i umetničku veštinu za stvaranje savršene linije kose i dobijanje prirodnih rezultata.

Najnoviji metod transplantacije je FUE tehnika, kojoj raste popularnost zbog minimalno invazivne prirode. Ova metoda ima minimalne komplikacije i nakon nje je brži opravak u odnosu na ranije korišćene metode

SEZONSKO OPADANJE KOSE

Da li ste nekad imali osećaj da je vaša kosa gušća zimi a ređa tokom leta i u jesen, upravo kada ste veći deo dana napolje i kada zaista želite da izgledate dobro? Ono što doživljavate može biti pravi fenomen. Isto kao kod životinja kada je tokom zime njihovo krzno gušće i čvršće nego u proleće i jesen kada potpuno menja svoje krzno, tako i neki ljudi imaju iskustvo gubitka kose koje se menja u zavisnoti od godišnjeg doba.


14642317_960697587409542_9172356436457481636_n
Kako da znate da li imate sezonski gubitak kose?

Jedini pravi način da budete sigurni je da pažljivijo partite šemu koja se ponavlja tokom dve do četiri godine. Nijedna runda sezonskog gubitka kose ne treba da traje više od četiri meseca, nakon čega nova kosa treba da počne ponovo da raste. Ako se to ne desi, odmah konsultujte stručno lice da bi se utvrdio razlog i tip opadanja kose.

101 HAIR Clinic raspolaže najsofisticiranijom kompijuterskom analizom kose i kapilicijuma. Analiza će pokazati da li se radi o sezonskom opadanju ili se pak radi o drugom obliku gubitka kose. Pravovremeno utvrđivanje stanja vaše kose i kapilicijuma daje mogućnost pravovremenog sprečavanja opadanja, zato što u suprotnom ukoliko se ne reaguje na vreme opadanje može da ostavi trajne posledice sa proređivanjem kose gde su mogućnosti za ponovno reaktiviranje folikula svedene na minimum.
Sezonski gubitak kose kod osoba se obično javlja u proleće ili jesen. Važan podatak koji treba da se napomene je da kod sezonskog gubitka kose obično opadanje kose ne sme da bude dva puta veće od normalnog opadanja kose (ne više od 150-200 dlaka)

Razlozi za sezonsko opadanje kose?

Postoje dva glavna faktora za koje se smatra da izazivaju sezonski gubitak kose, i oba se odnose na hormone. Prvi se odnosi na izloženost sunčevoj svetlosti. Čak i ako provodite veći deo vašeg vremena u zatvorenoj prostoriji ipak ste i tada izloženi više sunčevoj svetlosti tokom proleća i leti. Ovo može da dovede vaš organizam da proizvodi manje melanina, koji je direktno povezan sa nivoom hormona u vašem kapilicijumu. To može da deluje na folikule kose u produživanju vremena trajanja njihove prirodne faze opadanja za duže vreme od uobičajenog.

Drugi glavni faktor je efekat testosterona čiji nivo je obično veći tokom proleća i jeseni. Iako se testosteron često smatra muškim hormonom, on postoji i kod muškaraca i kod žena i poznati je izazivač gubitka kose.
Obično deo kose kapilicijuma je u fazi opadanja, a deo u fazi rasta. Sezonski gubitak kose se javlja zbog poremećaja ravnoteže između ove dve faze. Kada bi vama raslo onoliko kose koliko vam istovremeno opada tada ne bi ste primetili proređivanje kose. Dobra vest je da sezonski uslovi koji dovode do većeg opadanja kose obično su posledica promena u ravnoteži između faze rasta i faze opadanja vlakna, tako što se zapaža značajno veći rast nego što postoji opadanje kose, a izgubljena kosa će biti zamenjena rastom nove kose.

Koji su to tretmani za sprečavanje sezonskog opadanja kose?

Za većinu ljudi, sezonski gubitak kose može da bude malo zabrinjavajući, ali u suštini uopšte ne izaziva nikakvu štetu u odnosu na kosu. Ako se međutim radi o drugačijem tipu gubitka kose, onda, ipak, može da dođe do toga da vaša normalno tanka kosa se značajno proredi i opadne.
Dobra vest je da, u najvećem broju slučajeva, postoji mogućnost saniranja ovakvih problema adekvatnim tretmanima i korišćenjem klinički dokazanih proizvoda upravo za ovakve namene.

Postoje dva tipa tretmana i načina na koji može da se reši ovakav problem. Najpre mogu da se primene tretmani koji preventivno bi regulisali hormonski nivo ravnoteže u kapilicijumu i na taj način bi se sprečilo da dođe do značajnog opadanja kose. Drugi metod je ukoliko postoji značajni gubitak kose radi hormonskog disbalansa u kapilicijumu i povećani nivo testosterona, deluje se preko unošenja melanina čiji nivo u krvi je značajno smanjen, zbog čega i direktno dolazi do gubitka kose. Melanin može da se koristi oralno ili preko njegovog lokalnog apliciranja na kapilicijumu.

Uobičajeno preko tretmana za stimulaciju rasta kose na bazi napredne folikularne tehnologije koja predstavlja patentirani protokol i radi se jedino u 101 HAIR CLINIC širom sveta, kod 99% slučajeva odmah se vraća normalan hormonski disbalans na nivou kapilicijuma i na taj način odmah se reguliše ovakav oblik opadanja kose.

Tonici na bazi herbalnog ekstrakta koji regulišu ciklus vlakna omogućavaju produživanje faze rasta vlakna čime se direktno smanjuje opadanje kose. Drugi biljni ekstrakti u sastavu tonika sprečavaju negativno dejstvo metabolita testosterona čime se direktno odstranjuje jedan od dva glavna faktora zbog čega dolazi do sezonskog opadanja kose. Laserska svetlost, koja je deo spektra sunčeve svetlosti ne samo što direktno stimuliše rast kose već pozitivno deluje i na normalizaciju nivoa melanina u organizmu koji predstavlja drugi faktor zbog čega dolazi do sezonskog opadanja kose. Na taj način preko odstranjivanja oba glavna faktora kod sezonskog opadanja, kosa se vraća u svoj prvobitni kvalitet, svoje zdravlje i sjaj.

REŠITE SE DOSADNE PERUTI

Posted on October 12, 2016
0

REŠITE SE DOSADNE PERUTI

Iako je u današnje vreme higijena u visokorazvijenim zemljama na zavidnom nivou, perut postaje sve češći problem vlasišta. Svakodnevno pranje kose pogrešnim šamponima, učestalo menjanje šampona, korišćenje proizvoda sa previše silikona, loše navike u ishrani i neadekvatna nega kose potenciraju pojavu peruti.

Dosadne bele ljuskice, međutim, mogu biti odstranjene samo jednim adekvatnim tretmanom. Proizvodi i aparati uključeni u tretman čišćenja peruti daju rezultate odmah po završetku tretmana.
Proizvodi Leonor Greyl u kombinaciji s ultrazvučnim parnim aparatom i infuzijom kiseonika u trenutku omekšavaju i podižu ljuskice, te uklanjaju perut s vlasišta.

resite-se-dosadne-peruti


Zavisno od tipa peruti, naši lekari triholozi potom preporučuju i odgovarajući šampon protiv peruti ili kombinaciju šampona. Neophodni su i saveti o pravilnoj nezi kose i izboru proizvoda za stilizovanje, koji pomažu sprečavanju ponovne pojave peruti.

Stoga ne čekajte da spontano iščezne! Efikasno i brzo odstranite perut s tretmanom u 101 HAIR klinici.

NA VREME REŠITE PROBLEM OPADANJA KOSE

Posted on October 10, 2016
0
DOKAZANO EFIKASNI TRETMANI ZA RAST KOSE

101 Hair Clinic je vodeća klinika za dijagnostiku različitih formi gubitka kose. Kao i za savremene tretmane za stimulaciju rasta kose. Digitalna dermatoskopija savremenim trihološkim softverom omogućuje postavljanje pravilne i tačne dijagnoze.

14650176_958873727591928_2313409200373552236_n

Tretmani koje koristimo u našim klinikama odobreni su od strane američke Agencije za hranu i lekove – FDA kao bezbedni a delotvorni tretmani za stimulaciju rasta kose. 101tretmani, laserska biostimulacija i microneedling mezoterapija kose su savremene i efikasne nehirurške metode koje poboljšavaju funkciju folikula dlake i pospešuju rast kose.A FUE tehnika transplantacije kose rešava slučajeve koji zahtevaju hirurški pristup.

Specijalistički tim trihologa, dermatologa, plastičnih hirurga i medicinskih terapeuta stoji Vam na raspolaganju za planiranje individualizovanih tretmana. Pogledajte na sledećem linku http://101hair.rs/media_category/rezultati/ stotine uspešnih priča naših zadovoljnih pacijenata. Potkrepljenih velikom kolekcijom pre-posle fotografija, koje svedoče o stručnosti naših lekara, uspešnosti naših tretmana i proizvoda,u cilju podsticanje rasta kose. Zbog toga se i Vi na vreme obratite našim doktorima-triholozima za pregled. I vratite gustinu svoje kose.

RAST KOSE POČINJE BRZO SA 101 FORMULOM

Posted on October 08, 2016
0
RAST KOSE POČINJE BRZO SA SPECIJALNOM 101 FORMULOM

Alopecija areata se javja u različitim formama,od multifokalne do totalne alopecije. I pored toga što alopecija areata ima autoimuni karakter često je teško da se pronađe trigger factor. Infektivni fokusi,kao hronična infekcija u korenu zuba mogu da budu okidač za pojavu alopecije areate.

rast-kose-pocinje-brzo-sa-101-formulom

Opadanje je bilo aktivno sa preko 100 vlasi na dan. 101 terapija je omogućila stiporanje daljeg opadanja kose za mesec dana. Rast kose je bio stimulisan specijalnom formulom za alopeciju areatu.Primetan rast je prisutan već nakon 3 meseca.Terapija se nastavlja do kompletnog rasta kose.

KAKO OBNOVITI OŠTEĆENU KOSU NAKON LETA?

Posted on October 07, 2016
0

KAKO OBNOVITI OŠTEĆENU KOSU NAKON LETA?

Sunčevi topli zraci kosi tokom leta daju lepe zlatne nijanse. Ali iza nje se često skriva oslabljena kosa koja zahteva posebnu negu. Po povratku s godišnjeg odmora potrebno je savesno negovati kosu kako biste joj vratili lepotu, zdravlje i sjaj.

kako-obnoviti-ostecenu-kosu-nakon-leta

 

Pre pranja kose nanesite ulje L’Huile de Leonor Greyl dužinom dlake i na vrhove. Pa zatim laganim češljanjem omogućite njegovo prodiranje u dlaku.  Ako vam je kosa jako oštećena, primenite masku Quintessence Leonor Greyl dužinom vlasi i na vrhove i ostavite da deluje deset do dvadeset minuta kako bi dubinski hidrirala i negovala dlaku.
Sada možete nakvasiti kosu i upotrebiti šampon. Po mogućnosti Reviviscence iz linije Leonor Greyl, koji će vratiti mekoću Vašoj devitalizovanoj kosi. Na kraju, ne zaboravite da svakodnevno negujete krajeve primenom Serum de Soie sublimateur ako vam je kosa tanka, odnosno kremom Eclat naturel u slučaju deblje dlake.

ZAŠTO KOSA OPADA PRI PRANJU?

Posted on October 06, 2016
0

ZAŠTO KOSA OPADA PRI PRANJU?

Dobra masaža vlasišta prilikom šamponiranja uklanja nečistoće, masnoće, ostatke mrtvih ćelija i proizvoda za stilizovanje kose, kao i vlasi koje opadaju prilikom pranja. Opadanje kose tokom šamponiranja najčešće je u domenu normalnog.

zasto-kosa-opada-pri-pranju

Do 100 ispalih vlasi dnevno deo je prirodnog procesa obnavljanja naše kose. Četkanjem i šamponiranjem u jednom mahu se povlače sve dlake uhvaćene u fazi opadanja. Što može navesti na pogrešan zaključak da kosa opada zbog šamponiranja. Za većinu ljudi je ipak kosa koja se nalazi u slivniku nakon pranja deo prirodnog procesa i nije ništa zabrinjavajuće.

Gubitkom više od 100 vlasi dnevno, odnosno više nego što telo može nadoknaditi, nastupa proređivanje. Uzroci mogu biti različiti. Od procesa starenja, različitih bolesti i stresa, preko malnutricije, hormonskog disbalansa i lekova, do bolesti vlasišta.

Kod muškaraca se proređenost dominantno javlja i primećuje u frontalnoj liniji i na kruni glave, dok je kod žena ona obično difuzna. U slučaju aktivnog gubitka kose ljudi su najčešće skloni da to primete prilikom pranja kose,uprkos činjenici da kosu gube tokom celog dana.

Oštećenja koja nastaju kao posledica hemijskih i toplotnih tretmana, preteranog izlaganja suncu, upotrebe određenih proizvoda, oslabljuju strukturni integritet kose, što rezultuje njenom lomljivošću. Kosa prilikom šamponiranja postaje teška usled apsorpcije vode. Kako bi podnela dodatnu težinu, zdrava dlaka se rasteže, dok se ona oštećena pod pritiskom lomi. Disbalans polnih hormona i poremećaji u radu štitne žlezde redovno su praćeni dramatičnim promenama na kosi. I kao nuspojava nekih lekova navodi se krhka, suva kosa. Slaba, krhka kosa može se uporediti sa oštećenom kosom. U svom oslabljenom stanju, lomljiva vlas ne može izdržati pritisak nastao šamponiranjem, sušenjem i stilizovnjem kose, te stoga puca.

SA 101 TERAPIJOM DO REZULTATA I KOD NAJTEŽIH OBLIKA OPADANJA KOSE

Opadanje je naglo počelo i brzo napredovalo formirajući gola polja bez kose. U svega par meseci pacijentkinja je izgubila više od 50% svoje kose. Iako ima samo 26 godina, sklona je alergijskim reakcijama, a u porodičnoj anamnezi zabeležene su autoimune kožne bolesti. Kosa je počela opadati nakon izloženosti velikom stresu.

7

Trihološka analiza pokazala je znake aktivnog opadanja kose, ali i očekivano opadanja koje traje duže vreme. Rast kose nije postojao.
Naši lekari-triholozi preporučili su prvo zaustavljanje daljeg opadanja kose, što je izuzetno važna faza. Nakon 5 nedelja opadanje je stabilizovano, što je omogućilo prelazak na sledeću fazu terapije, stimulaciju rasta kose.
Posebna formula namenjena lečenju alopecije areate u kombinaciji s ostalim stimulativnim tonicima prebacila je folikule u fazu rasta kose i omogućila formiranje nove, zdrave dlake.

Nakon četiri meseca stimulativne terapije kosa je narasala u svim zonama i rezultati su jasno vidljivi.

Page 2 of 111234567891011