30% ŽENA IMA OPADANJE KOSE ZBOG ANEMIJE

30% ŽENA IMA OPADANJE KOSE ZBOG ANEMIJE

30-zena-ima-opadanje-kose-zbog-anemije
Osećate se umorno,istrošeno,pod pritiskom,a i opada Vam kosa? Ne donosite prerano zaključak da je opadanje kose samo posledica stresa. Ili da je genetski. Zato što razlog može biti i druge prirode!

Opadanje kose je često signal brojnih zdravstvenih problema. I može biti posledica smanjenog broja crvenih krvnih zrnaca,kao i niskog nivoa gvožđa u organizmu.To stanje je označeno kao anemija.U nekoliko kliničkih studija se pokazalo da je nedostatak gvožđa čest razlog gubitka kose kod žena koje nisu u menopauzi i to u uzrastu od 30 do 50 godina.

Kod žena do 50 godina glavni uzrok gubitka kose je nutritivne prirode i pogađa 30% žena.Prekomerno i uporno opadanje kose (hronični telogeni effluvim) i redukovan volumen kose,su osnovni simptomi
Glavni razlog je narušen nivo gvožđa,kompromitovan suboptimalnim unosom aminokiseline l-lizina.
Telu su potrebni određeni nutrijenti da bi proizvelo hemoglobin i crvena krvna zrnca i ako postoji nedostatak nekog nutrijenta razvija se anemija. Аnemiјa dovodi do smnjenog snabdevanja ćelija i tkiva kiseonikom,što kompromituje i njihovu funkciju,kao što je i slučaj sa folikulima dlake.
Kod osoba kod kojih postoji i genetska predispozicija za gubitak kose,stepen proređenja može biti ozbiljniji.

Аnemija svakako mora da se tretira,a ishrana da se poboljša. Ali ponekada je potrebna i dodatna pomoć.
101 Hair Clinic ima uspešne tretmane za sprečavanje opadanja kose prouzrokovano anemijom. Kao i za stimulaciju rasta nove kose. Obratite se našim doktorima-triholozima, kako bi Vam pomogli u rešavanju problema sa gubitkom kose.